Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: [145] Co za dym!!!!

gregpil
    Gość

Domyślnie [145] Co za dym!!!!

Witam!
    Moja alfa 1.9 TD strasznie dymi na wyższych obrotach. Jak chce wyprzedzić albo uciec ze skrzyzowania to robi się ciemno za mną? Czyżby pora na szlif?

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

A może wystarczy tylko sprawdzić i ewentualnie wymienić wtryskiwacze?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar frynas
    Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie

kolego masz silnik TurboDiesela dość starej konstrukcji...to normalne ze bedzie on dymił na wyższych obrotac...pytanie tylko jak wygląda ten dym...ja tez mam ten sam silnik i objawy jakie Ty opisujesz...nic nie mam zamiaru z tym robic...u mnie kopci jak jest zimny i odpalam i jak bardzo gwałtownie przyspieszam...weź np...taki autobus PKS...jak za nim jedziesz...to kopci potwornie...zwłaszcza kiedy kierowca go dusi pod górke...to samo sie dzieje z silnikiem TD jak jest mocno obciążony....mysle ze nie jest to bardzo niepokojący objaw....wkoncu to nie jest nowoczesny silnik JTD...ale za to bedzie jezdził na wszystkim ..pozdrawiam
    alfa romeao 146 1,9TD

gregpil
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał frynas
    kolego masz silnik TurboDiesela dość starej konstrukcji...to normalne ze bedzie on dymił na wyższych obrotac...pytanie tylko jak wygląda ten dym...ja tez mam ten sam silnik i objawy jakie Ty opisujesz...nic nie mam zamiaru z tym robic...u mnie kopci jak jest zimny i odpalam i jak bardzo gwałtownie przyspieszam...weź np...taki autobus PKS...jak za nim jedziesz...to kopci potwornie...zwłaszcza kiedy kierowca go dusi pod górke...to samo sie dzieje z silnikiem TD jak jest mocno obciążony....mysle ze nie jest to bardzo niepokojący objaw....wkoncu to nie jest nowoczesny silnik JTD...ale za to bedzie jezdził na wszystkim ..pozdrawiam

Wiem, że stare diesle mają to do siebie tylko chciałem to potwierdzić, bo jak czasami patrze w lusterko to nastaje ciemność Czasami to się przydaje jak ktoś "nas" denerwuje z tyłu A co do koloru to jest piękny czarny ,nie niebieski ani nie biały więc jest ok!
    Pozdrawniam

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

Ja tez mam taki silnik i mi nie dymi przy wyzszych obrotach, tzn pewnie cos tam dymi ale w tylniej szybie nie widze, podymi tylko jakies 5 sek jak zapalam go zimnego, wiec raczej cos macie nie tak

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie Re: Co za dym!!!!

Cytat Napisał gregpil
    Witam!
    Moja alfa 1.9 TD strasznie dymi na wyższych obrotach. Jak chce wyprzedzić albo uciec ze skrzyzowania to robi się ciemno za mną? Czyżby pora na szlif?
    co ty chcesz szlifowac za dymienie najczesciej odpowiedzialne sa wtryski.a pisanie ze to silnik starej konstrukcji i tak ma to totalana bzdura.zacznij od wtryskow.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

leniuszek
    Gość

Domyślnie

hm mam 156 i tez miałem taki problem okazało sie ze rura gumowa od intercoolera sie przetarła i łapał lewe powierzę , byc może sie mylę

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał leniuszek
    hm mam 156 i tez miałem taki problem okazało sie ze rura gumowa od intercoolera sie przetarła i łapał lewe powierzę , byc może sie mylę
    nie "lapal leewego powietrza"tylko doladowanie uciekalo...
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Carlos 1979
    Gość

Domyślnie

U mnie jest podobnie jak u kolegi dareme89. Kopci jedynie kiedy odpalam zimny silnik. I to dosłownie sekundy. Potem już wszystko w porządku.

leniuszek
    Gość

Domyślnie

no tak faktycznie sorki za gafe

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia