Witam!
Moja alfa 1.9 TD strasznie dymi na wyższych obrotach. Jak chce wyprzedzić albo uciec ze skrzyzowania to robi się ciemno za mną? Czyżby pora na szlif?
Witam!
Moja alfa 1.9 TD strasznie dymi na wyższych obrotach. Jak chce wyprzedzić albo uciec ze skrzyzowania to robi się ciemno za mną? Czyżby pora na szlif?
A może wystarczy tylko sprawdzić i ewentualnie wymienić wtryskiwacze?![]()
kolego masz silnik TurboDiesela dość starej konstrukcji...to normalne ze bedzie on dymił na wyższych obrotac...pytanie tylko jak wygląda ten dym...ja tez mam ten sam silnik i objawy jakie Ty opisujesz...nic nie mam zamiaru z tym robic...u mnie kopci jak jest zimny i odpalam i jak bardzo gwałtownie przyspieszam...weź np...taki autobus PKS...jak za nim jedziesz...to kopci potwornie...zwłaszcza kiedy kierowca go dusi pod górke...to samo sie dzieje z silnikiem TD jak jest mocno obciążony....mysle ze nie jest to bardzo niepokojący objaw....wkoncu to nie jest nowoczesny silnik JTD...ale za to bedzie jezdził na wszystkim..pozdrawiam
alfa romeao 146 1,9TD
Napisał frynas
Wiem, że stare diesle mają to do siebie tylko chciałem to potwierdzić, bo jak czasami patrze w lusterko to nastaje ciemnośćCzasami to się przydaje jak ktoś "nas" denerwuje z tyłu
A co do koloru to jest piękny czarny ,nie niebieski ani nie biały więc jest ok!
Pozdrawniam![]()
Ja tez mam taki silnik i mi nie dymi przy wyzszych obrotach, tzn pewnie cos tam dymi ale w tylniej szybie nie widze, podymi tylko jakies 5 sek jak zapalam go zimnego, wiec raczej cos macie nie tak
co ty chcesz szlifowacNapisał gregpil
![]()
za dymienie najczesciej odpowiedzialne sa wtryski.a pisanie ze to silnik starej konstrukcji i tak ma to totalana bzdura.zacznij od wtryskow.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
hm mam 156 i tez miałem taki problem okazało sie ze rura gumowa od intercoolera sie przetarła i łapał lewe powierzę , byc może sie mylę
nie "lapal leewego powietrza"tylko doladowanie uciekalo...Napisał leniuszek
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
U mnie jest podobnie jak u kolegi dareme89. Kopci jedynie kiedy odpalam zimny silnik. I to dosłownie sekundy. Potem już wszystko w porządku.
no tak faktycznie sorki za gafe