Witam mam problem z osłona od silnika, wiecznie mi ociera o wszystko. Nie wiem czym jest to spowodowane tym ze moja alfa jest tak niska fabrycznie czy tym ze cos sie zepsuło w zawieszeniu i prześwit sie zmniejszył.
Witam mam problem z osłona od silnika, wiecznie mi ociera o wszystko. Nie wiem czym jest to spowodowane tym ze moja alfa jest tak niska fabrycznie czy tym ze cos sie zepsuło w zawieszeniu i prześwit sie zmniejszył.
A może kiepska osłona się odkształciła, albo jest źle zamocowana. Generalnie jak słychac obcierającą osłonę to jest to ostrzeżenie że za chwilę stracisz miskę olejową jak tak będziesz dalej tak jechał...
Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 17-10-2011 o 08:16
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Przyszedł na nią kres![]()
Jak poprawienie osłony nie wystarczy lub sie odksztalciła to napisz do Twardego on ma na to sposób nie tani ale skuteczny... choc w poruwnaniu do ceny miski to pikuś 8)
pozdrawiam posiadaczy nisko zawieszonych autek
AR156 1.9 JTD 16V 140KM Ti 2004r
Poprawiłem osłone jest lepiej ale czy kazdy kto ma 156 sw ma taki problem. Mało widuje sw na ulicy i nie mam porównania czy inny jest tak samo niski jak mój
Ostatnio edytowane przez xmaslana ; 17-10-2011 o 10:44
Nie tylko SW
Moja Bella
Czyli to normalne że od czasu do czasu przytrę sobie o coś takie mamy drogi. Boje sie tylko jednego ze jak będzie zima to będę robić jako plug śnieżny![]()
Ja obcieram tylko po nierównych drogach gruntowych, a w zime to aż strach pomyslec
![]()
Ja juz jestem przerazony