Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: alfa 147 z warszawy wreszcie cos sensownego ?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie alfa 147 z warszawy wreszcie cos sensownego ?

szukam alfy z okolic wawy, wreszcie znalazlem cos w miare sensownego

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6...C21257695.html

Po krotce wreszcie alfa ktora wyglada jak alfa czyli lakier az zbyt ladny, wyposazenie prawie full (oprocz skory i szyberdachu), silnik czysty ale pewnie myty ale ok, odpala od reki a nie z bastera, srodek prawie jak nowka, felgi alu, do tego zimowki bridgestona z 6 mm prawie, pilot dziala, glosniki bose i klimatronik, czujniki cofania przod i tyl, komputr gada po angielsku
    Wreszcie widac ze to cos lepszego niz jakies panzerwany

Wariatora nie slyszalem po obpaleniu silnika, wiec plus jakis, niestety nie moglem sie przejechac bo nie ma polskich blach, auto przyjechalo ze szwajcarii. Poza tym bezwypadkowe jak to mawiaja u nas w kraju, bo nikt w nim nie zginal, czyli lakierowane byly 2x nadkola przod oraz maska (takie przerysowanie jak pan okreslil), poza tym reflektory nowe valeo.

Auto przygotowane do rejestracji, przyjechalo do polski 2 dni temu ze szwajcarii, po likwidacji szkody ubezpieczeniowej, ale widac ze albo zrobione bardzo dobrze albo obrazenia nie byly powazne, wiec nie wiem.

Zreszta widzialem tam opla na placu ktory wlasnie zjechal i ze tak powiem obrazenia powierzchowne.

Auto do rejestracji, wystawiona faktura marza, wlasciciel daje gwarancje przebiegu tj wpisze aktualny przebieg na fakturze, na moje dictum czy wpisze tez ze byly lakierowane 3 elementy, powiedzial ze moze dac mi oswiadczenie na pismie w tej sprawie, wiec sciemy raczej nie robi. Mowi ze nie sciaga przystankow, bo szkoda na to zachodu.

Do sprawdzenia w skp bez problemow, jak bedzie dopuszczone do ruchu to uwaza ze ok.

Ja uwazam ze moze to niekoniecznie prawda bo diagnosta moze bez esp dzialajacego auto puscic a to jakby pewnien drobny szczegol.

Koszt rejestracji 250 zl, powiedzial ze 500 zl na zmiane olejow i filtrow moze opuscic jak nie bedzie na siebie rejestrowal.

Czekam na opinie

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Kurde... Że nikt nie szuka dieselka 3D ;/

Co do autka... wygląda na rozsądną sztukę

PS. U mnie oznaczenie '147' jest z lewej, a z prawej 'JTD' ... a tu '147' z prawej... Tak ma być (?), bo przyznam, że nie wiem i pytam z ciekawości (może jeśli samo oznaczenie modelu, bez silnika, to jest z prawej... <myśli>

Użytkownik Romeo Avatar Pietia
    Mieszka w
    Ze wsi za odrą, pod Opolem xD
    Auto
    Mia Bella AR 147 1,6TS 01r.

Domyślnie

Osobiście też sobie nie przypominam by oznaczenie 147 było po prawej. Ale to drobny szczegół, zawsze można pożyczyć miernik lakieru i sprawdzić co z blachami.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Oni podobno udostępniają na miejscu z tego co jest w ogłoszeniu napisane... Także jeśli tak jest, to plus dla nich

Jedyne co mnie zastanawia:
    W OGŁOSZENIU: "*SAMOCHÓD BEZWYPADKOWY UDOSTEPNIAM MIERNIK LAKIERU" <-> TOBIE POWIEDZIELI: "po likwidacji szkody ubezpieczeniowej" <-> MOŻE BYĆ ... różnie ... bo po co kręcić ...

Choć fakt faktem... jakaś szkoda to nie musi być od razu wypadek, a jakieś tam otarcie. Sprawdzisz i ocenisz. Moim zdaniem warta zobaczenia, 'przetrzepania' i ew. zakupu (przynajmniej wg. Twojego opisu i fotek).

Pozdrowionka
    Wojtek

---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:52 ----------

Ze sprzątaniem pod maską ktoś się postarał - nawet u mnie tak nie ma

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

barus,

ze tak powiem wizualnie to alfa jest na 5+, lakier prawie jak nowka, a w srodku tak czysto ze mozna jest z dywanika jakbym mial kupowac oczami to juz by stala u mnie pod blokiem

Tam bylo kilka golfow z pl i naprawde alfa przynajmnije wizualnie bije wszytsko na glowe
    a z klapa z tylu to rzeczywiscie smiesznie, chyba bedzie sprawdzic jeszcze raz ze swoim miernikiem

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto

Domyślnie

bylem wlasnie na zimowej akcji serwisowej z puntem, kilka drobnych rzeczy wykryli, poczekaja do wiosny. Ale z panem serwisantem zaczalem o alfie rozmawiac, przy okazji sprawdzil mi po numerze vin ze ww alfa ostatni raz w serwisie to ona byla w 2005 roku miesiac po rejestracji gdzie zgloszony ubytek plynu chlodniczego oraz pozniej we wrzesniu 2005 gdzie diagnozowano system abs. Na tym wpisy w systemie alfy sie koncza.
    Poza tym ma pakiet na rynek francuski. Czylo oglnie kaszana ::beksa::

Poza tym alfa nagle sie postarzala i przejechala 5 tys km wiecej i data rejestracji zmienila sie z kwietnia na listopad 2005

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6...C21257695.html

numer vin ten sam. Coz szukam dalej w takim badz razie

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto

Domyślnie

errata

no i ta alfe alfe sprzedali. Pojechaliem dzis po pracy pogadac z kolesiem i ewentualnie cene ponegocjowac (pozyczylem miernik lakieru) a tu patrze ze alfe sprzedaja. Jakis koles pod 40 tke taki szpakowaty. Blachy oczywiscie francuskie a nie szwarcarskie, pan zreszta przy mnie przykrecil.

Widac kupujacy nie mial on takich obiekcji jak ja
    Coz ale to on ma alfe a ja nie