Strona 1 z 9 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Temat: głośności zawieszenia

Użytkownik Rowerzysta Avatar kristo25
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie głośności zawieszenia

Witam, mam pytanie czy zaobserwował ktoś z was dziwne odgłosy przy przednim zawieszeniu ? Mam Giuliette 1.4 TB roczną, od niedawna coraz głośniejsze mam zawieszenie wymienili mi drążek stabilizacyjny ale to nie pomogło. Odgłosy słychać z okolic Macpersona,lub wahacza. Proszę o pomoc w diagnozie.

adadzio
    Gość

Domyślnie

czy odglosy slychać na "spiacych policjantach", czy w trakcie normalnej jazdy po gładkiej nawierzchni?

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Witam, odgłosy słychać podczas przejazdu przez ,, śpiących policjantach " a potem przez jakiś słychać takie skrzypienie lub coś w tym stylu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

to moga byctuleje wahacza w takim razie

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Witam, tak właśnie myślałem, czy jest jakiś myk na to, czy konieczna jest wizyta w ASO, szczerze powiedziawszy wolał bym tego uniknąć, po ostatniej wizycie 3 koła miałem niedokręcone i jechałem z dwójką dzieci.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał kristo25 Zobacz post
    Witam, tak właśnie myślałem, czy jest jakiś myk na to, czy konieczna jest wizyta w ASO, szczerze powiedziawszy wolał bym tego uniknąć, po ostatniej wizycie 3 koła miałem niedokręcone i jechałem z dwójką dzieci.
    To jest nic ja odbierając VW z salonu miałem jedno niedokręcone Cały czar nowego samochodu prysł w ciągu chwili .... ale nie ma tego złego - salon stanął na wyskości zadania i kolejne już kupowałem "po kosztach"
    motor sports can be expressed in one single letter ///M

Użytkownik Rowerzysta Avatar treboR L
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    AR Stelvio pełna opcja

Domyślnie

Popiskują najprawdopodobniej silentblock w wahaczach najczęściej w chłodne i wilgotne dni (poranki). Po przejechaniu kilku kilometrów pewnie popiskiwanie znika (też to mam). Niestety wizyta u mechanika jest nieodzowna (jeśli chcesz, aby ustało). No chyba, że sam zmienisz sobie tą część (nie jestem pewien czy w Julce można to wymienić bez wahacza)

Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Giulietta 1,4 TB

Domyślnie

Dzięki wielkie, w takim razie wizyta w ASO mnie nie ominie, co prawda auto jest na gwarancji ale po ostatniej wizycie mam ich serdecznie dość.

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał kristo25 Zobacz post
    Dzięki wielkie, w takim razie wizyta w ASO mnie nie ominie, co prawda auto jest na gwarancji ale po ostatniej wizycie mam ich serdecznie dość.
    u mnie wystepuje dokladnie ten sam efekt co piszesz, jakby skrzypiące gumy w zawieszeniu a raczej gdzies wydaje mi sie bardziej na gorze w okolicy McPersona. Wzdłuz kolumny idzie taki metalowy drazek i nie wiem czy to on nie jest zrodłem tych dzwieków.Ewentualnie gorna poduszka Mc Persona. Słyszalne to jest wlasnie podczas przejazdów po osiedlowych "spowalniaczach", przejazdach kolejowych lub innych nierownosciach ale tylko wtedy gdy koło jest podbijane nagle do góry. Cos takiego słysze zarowno z L jak i P strony ale nie koniecznie jednoczesnie . Oczywiscie byłem w ASO i nic nie wyszło (nawet na szarpakach) ale wtedy było cieplej i to było slychac rzadziej.Obawiam sie ze jak zwykle trzeba im bedzie dokładnie wskazac przyczyne i moze dopiero wtedy cos z tym zrobią . A jak u Ciebie działałes cos w tym temacie? Nie nasila sie efekt w nizszych temp.?

TheRealDeal
    Gość

Domyślnie

Niczego nie zrobią z tym w ASO, bo tego po prostu na normalnej drodze nie słychać, nawet wjechanie w dziurę nie powoduje tego dźwięku. Pozostaje mieć nadzieję, że źródło tego dźwięku nigdy nie sprawi, że zostaniesz wystrzelony z ostrego zakrętu. Jeśli już tak się zdarzy, to będziesz mógł mieć pretensje do ASO i FAP, o ile przeżyjesz rzecz jasna. Czuwaj