Znalazłem dzisiaj takie ustrojstwo. Może ktoś wie czy to może być lek na często przepalające się żarówki H7?
Montował już ktoś z Was ten patent:
http://allegro.pl/avt1599-b-softstar...890199011.html
Znalazłem dzisiaj takie ustrojstwo. Może ktoś wie czy to może być lek na często przepalające się żarówki H7?
Montował już ktoś z Was ten patent:
http://allegro.pl/avt1599-b-softstar...890199011.html
Ostatnio edytowane przez syfon ; 12-11-2011 o 19:55
Nie chcę być zbyt radykalny ale wydaje mi się że to wielki bzdet.
W opisie jest że "urządzenie"ogranicz prąd rozgrzewania do 5A.
Policzmy : 5A x 12V= 60W .
Jakaś bzdura ogranicza prąd pracy do prądu rozgrzewania masło maślane.
Następna pierdoła , która zabezpiecza byt producentowi i handlarzowi.
---------- Post added at 20:32 ---------- Previous post was at 20:21 ----------
PS.
Moim zdaniem najlepszym lekarstwem na nasze H7 jest instalacja świateł do jazdy dziennej.
Moja Bella
W momencie włączenia prąd płynący w żarówce może mieć wartość od 8-10 nawet do kilkunastu Amper ,w zależności od temperatury.Soft start ogranicza ten prąd do 5A ,czyli wartości jaka powinna być podczas pracy żarówki.
No może?
Ale to oznacza dodatkowy element niefabryczny , nie wiadomej trwałości , potencjalne źródło dodatkowych kłopotów przy wielkiej nie wiadomej korzyści.
Moja Bella
z tego co mnie uczyli to tylko silniki elektryczne biorą większy prąd na rozruchu a żarówka to grzałka więc nie ma takiego problemu i raczej częste zapalanie nie jest problemem tylko może być zła wentylacja żarówki bo wtedy się przegrzewa a dalej przepala.
Często przepalające się żarówki i bo jak dla mnie raz na 1,5roku 1 szt tonie jest częstą
nie wiem gdzie do szkoły chodziłeś ale zmień ja bo tam głupot uczą, na dobrym tropie jesteś ale to nie to, nie wentylacja ale jak za zaimno to włókno z prostej zasady ma prawo po prostu strzelić
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
U mnie jakoś często się przepalają. I nie ma znaczenia ich jakość. Czy są to najtańsze czy Bluevision. Faktem jest że chyba jeszcze żadna żarówka nie spaliła mi się podczas jazdy. To znaczy nie zauważyłem tego podczas jazdy. Wjeżdżam do garażu i widzę światła na ścianie. A rano odpalam i czasami już jedna nie świeci. Więc z tym paleniem się żarówek podczas włączania może coś być. Natomiast kłopoty po zamontowaniu tego patentu mogą być. Jak spali mi się żarówka na trasie to po prostu klnę i zakładam nową. A jak się zepsuje ten patent to byłby kłopot.
podobno pomaga odpalanie silnika przy wyłączonych światłach czyli włączanie świateł po odpaleniu