od jakiegoś czasu zaczeło mi walic w tylnym zawieszeniu objaw jakby zapasówka latała po bagażniku tylko na boki i od czasu do czasu na muldach słysze brzdęk spręrzyny amortyzatora , co to za dziwadło pomórzta
od jakiegoś czasu zaczeło mi walic w tylnym zawieszeniu objaw jakby zapasówka latała po bagażniku tylko na boki i od czasu do czasu na muldach słysze brzdęk spręrzyny amortyzatora , co to za dziwadło pomórzta
Gumy stabilizatora poszły...Napisał DANIEL166
Może spręzyna pękła, nie wpadłes w jakąś Polską studienke albo dziure na drodze?Napisał DANIEL166
Najlepeij wejdź pod autko i sprawdź czy nic nie lata jak łapą ruszysz.
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Niestety nie mozna dostac gum stabilizatora do 166 bo sprzedaja stablizator tylko w calosci. Ostatnio kupilem na allegro i okazuje sie, ze do 166 pasuja gumy od Fiata Pandy (numer czesci 005075943) umowiony jestem na wymiane na poczatku maja wtedy zobacze czy te gumy rzeczywiscie pasuja.
A jesli chodzi o diagnostyke to trzeba pojechac na szarpaki. Wtedy widac dokladnie wszystko co jest do wymiany. Widzialem jak jeden mechanik probowal szarpac kolem i kompletnie nic z tego nie wynikalo.
Mi na szrpakach nic nie wykazało a miałem wywalone wahacze...więc 100% pewności tez nie ma, jednak wprawne oko dobrego, zaznaczam dobrego majstra wystarczy za stado szarpaków...Napisał mar77
Szarpać kołem nie ma sensu, bo tak sprawdzisz tylko łozyska lub drążki z przodu czy mają luz ale napewno nie stabilizatory lub wahacze...
Pozdrawiam
dzięki panowie w poniedziałek pojade pszarpać ,mówie wam jaka padaczka , jeżdze tak ostroznie jak pajać , a styłu napiepsza że wstyd. :|?:
Miałem dokałdnie to samo... Trzeszczał ja Polonez....Kurde debet zrobiłem a naprawiłem bo wytrzymac nie mogłem...
Sprawdź dobrze podejrzewam że czeka cie wymiana wahaczy i gum stabilizatoraA to troche kosztuje jednak...ale nie będe Cie straszył sprawdx i daj znać co to było...
Pozdro