moi drodzy mam pytanie i jako ze jestem osoba od niedawna posiadajaca alfe mam nadzieje ze moje pytanie nie wyda sie idiotyczne. chodzi mi o wlaczanie wstecznego biegu w V6. ma pewien klopot zwlaszcza po zapaleniu silnika,chce wlaczyc wsteczny i za pierwszym razem zgrzyta (w taki sposob jakbym nie docisnela sprzegla) a za drugim razem juz wchodzi bez problemu. moj chlopk doradzil mi wlaczenie silnika na sprzegle i wlozeniu wstecznego,i musze przyznac ze dziala, podobnie ma sie sprawa zeby wpierw wlozyc 1 pozniej na wsteczny. tez bez problemy. i tu jest pies pogrzebany. czy alfy tak poprostu maja,ze ta mechanika i synchronizacja tak dziala,czy mam zaczac sie niepokoic. wy jako wlasciciele i milosnicy napewno mi w tej kwesti pomozecie,bo nie wiem czy wynienic olej w skrzyni i dokladnie ja osluchac czy nie podejmowac alarmu w tej sprawie. dodam ze moja czarnulka ma 10 lat i zaledwie 53 tysiace przebiegu udokumentowanego. i mam nadzieje ze to dobry wynik. doradzcie mi kochani. pozdrawiam was i wasze wloszki... Sabina