Witam,
szukałem informacji na interesujące mnie zagadnienie, ale nic nie znalazłem (nie tylko tutaj, ale i na innych forach polskich i zagranicznych). Już tłumaczę o co chodzi. Kiedy włączam funkcję "szybkiego odszraniania", to zgodnie z instrukcją zostaje uaktywnione ogrzewanie tylnej szyby i lusterek. Problem polega jednak na tym, że nie można tego ogrzewania wyłączyć (mimo, że w instrukcji przewidziano taką możliwość - zresztą w moim dotychczasowym samochodzie również można było deaktywować ogrzewanie tylnej szyby w czasie "szybkiego odszraniania") - wciskam przycisk, słychać pikanie przy wciskaniu, ale dioda nie chce zgasnąć i ogrzewanie cały czas pracuje. Moje pytanie brzmi, czy to normalne czy coś jest nie tak? Dodam tylko, że cała akcja przebiegała w temperaturze -1 st. C, zimne wnętrze, a samochód wyposażony jest w pakiet Climate i Winter - może to ma jakieś znaczenie. W instrukcji napisane jest również, że poniżej 3 st. C ogrzewanie tylnej szyby włącza się automatycznie, ale u mnie się nie włącza (pytanie numer dwa, czy to też normalne?), chyba że wcisnę przycisk ogrzewania tylnej szyby lub razem z "szybkim odszranianiem". Idąc nieco tym tropem próbowałem oszukać czujnik temperatury zewnętrznej i podgrzałem go palcami do 10 st. C, włączyłem funkcję "szybkiego odszraniania", ale ogrzewania nadal nie mogłem wyłączyć (przypominam, że wnętrze było zimne - piszę, bo może to ma jakieś znaczenie dla elektroniki, która nie pozwala wyłączyć tego ogrzewania przy niskiej temperaturze wewnątrz auta). Nie wiem czy dobrze opisałem o co mi chodzi, w razie braku przejrzystości proszę o pytania i z góry serdecznie dziękuję za wszelkie wskazówki i rozwiązania. Jeśli ktoś ma Alfę 147 z automatyczną klimatyzacją, to również zapraszam do dyskusji
.