z wtyczki stacyjki wychodzą 3 kable, pomarańczowy, czerwony i czerwono czarny, jakie funkcje pełnią poszczególne przewody ?
z wtyczki stacyjki wychodzą 3 kable, pomarańczowy, czerwony i czerwono czarny, jakie funkcje pełnią poszczególne przewody ?
czerwony to +12V z akumulatora, pewnie taki grubszy (2,5^2), pomarańczowy do zasilania głównego przekaźnika i do zasilania alfa code (immo), a czerwono czarny jeszcze szukam![]()
Ostatnio edytowane przez kudlaty_bytom ; 19-11-2011 o 23:39
verdebiancorosso
tam są w sumie dwie kostki, jedna prosta druga w kształcie krzyżyka od czego jest ta druga ? od immo ?
masz na pewno jeden plusowy z akumulatora, a reszta, to zasilanie na wszystko, co działa po przekręceniu kluczyka w pozycję ACC i dodatkowo jeden, kiedy obrócisz w drugą stronę i zaświecą się światła pozycyjne
coś Ci nie działa?
verdebiancorosso
prawdopodonie przez uszkodzony automat przy rozruszniki popaliły mi się przewody, między innymi od rozrusznika i od stacyjki, teraz dochodze do tego jak to naprawić. Wymieniłem już automat, kupiłem kabelek od rozrusznika oraz wtyczkę do stacyjki, z tych 3 kabli w starym przewodzie od stacyjki ocalał tylko pomarańczowy, reszta to się popaliła.
no to musisz je w całości wymienić i od kostki stacyjki pójść dalej
na pewno trafisz do skrzynki bezpieczników, bo każdy schemat zaczyna się od 'key operated' i potem jest bezpiecznik i dopiero odbiornik
verdebiancorosso
masz może szanse zrzucić mi schemacik ?
wejdź tu -> http://193.219.82.238/~manual/Workshop%20manual's/ i ściągnij sobie całą serwisówkę do Gtv
na pewno Ci się przyda, a w dziale Elestric System Diagnosis znajdziesz wszystko
verdebiancorosso
odpaliłem samochód na krótko, łącząc pomarańczowy kabel z czerwony , przywierając czerwono czarny do czerwonego dając napiecie na rozrusznik. Stacyjka nie podaje prądu, wie ktoś może dlaczego ? jesteś coś w niej szczególnego co mogło się przepalić ?
tak, cały włącznik może się spalił
jak go wyjmiesz, to pooglądasz co się stało
tam jest tarcza, która się obraca wraz z kluczem i jej 'wypustki' włączają określone styki, przynajmniej u mnie tak to wyglądało, i może masz coś spalone, wytopioną podstawę plastikową itp
verdebiancorosso