Czy aby wymienić plastikową osłonę paska rozrządu muszę zdjąć pasek wieloklinowy i czy wogóle jestem w stanie to zrobić bez kanału :?
Czy aby wymienić plastikową osłonę paska rozrządu muszę zdjąć pasek wieloklinowy i czy wogóle jestem w stanie to zrobić bez kanału :?
Jasne że da się to zrobić bez kanału, trzeba jedynie zdjąć koło by mieć lepszy dostęp.Pasek niestety także trzeba zdjąć oraz odkręcić jedną rolkę.
Dużo przy tym roboty?Da się to zrobić w amatorskim garażu tzn.narzędzia itp.![]()
Można to spokojnie zrobić nawet bez garażu przy ładnej pogodzie, ale przygotuj sobie porządny klucz oczkowy 15 mm bo inaczej nie odciągniesz napinacza i nie założysz paska wieloklinowego po skończonej robocie. No i oczywiście musisz mieć dobrą podpórkę pod samochodem, bo trzeba trochę wejść pod samochód, a na samym podnośniku nie radzę tego robić.Napisał slow
Potrzebne ci beda tylko 15 oczkowa i torx i obudowa zwalona,jeszcze zalezy jak ty to widzisz czy tylko glowna obudowe od strony zewnetrznej czy cala kompletna skladajaca sie z czterech czesci,ale jesli tylko zewnetrzna to 15 na napinacz klinowego tak samo 15 oczkowa na rolke klinowego by ja zdeemontowac,i krecisz male srubki od samej obudowy,a i jeszcze na dwie czy trzy srubki jest oslona klinowego paska,ogolnie kaszka z mleczkiem.
pozdrawiam