Witam, mam dwie sprawy. Pirwsza to czas na zmianę amorków tył w mojej Alfie JTS, zawias jaki posiadam z tego co mi wiadomo to tzw. Sport pack - spręzyny Eibach (czerwone) jednak prośba o rozwianie moich wątpliwości ponieważ wyczytałem na forum, że Sport pack w JTS`ie obniża Alfe o 40 mm, a w innych modelach o 20 mm co wydaje mi sie bardziej prawdopodobne, czyli że tu i tu 20 mm(chociaż zdarza mi sie przytrzeć pokrywą pod silnikiem), no i właśnie sprawa amortyzatorów, o których też wiele oponi na forum, czy trzeba zakładać do zawieszenia obniżonego amortyzator o zmniejszonym skoku pracy, czy normalne amorki też mogą wspólpracować z tym zawiasem, a różnica to tylko twardość co pewnie też nie jest bez znaczenia (jednak cena przeraża troszke).
Druga rzecz to wiem iż przy feldze 16`` u mnie tzw. telefony, oponki katalogowo 205/55/16, ale ciekawi mnie fakt założenia 205/50/16, ponieważ we wcześniejszym aucie (nie Alfa) takie miałem i wyglądało to dobrze jak również dobrze sie jeżdziło. Nie wiem czy ktoś na takich oponkach pomyka, ale jeśli tak to prosiłbym o opinie i super byłby zobaczyć jakieś zdjęcie Belli na takich oponkach
Z góry dzieki,
Pozdrawiam