Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: [146] Jaki przegub do JTD??

darczy
    Gość

Domyślnie [146] Jaki przegub do JTD??

Witam.
    Muszę wymienić przegub prawy wewnętrzny.
    Mam pytanie jaki to przegub ma być??
    Kupiłem wg katalogu w Intercars i okazał się za mały.
    Jeżeli ktoś ma wymiarowany (średnica wew. i zew. oraz liczba zębów wewnątrz) to proszę napisać.
    Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Pozdrawiam.

piećka
    Gość

Domyślnie

Sorry że odgrzewam temat ale mam podobny problem.Troche czasu smigałem na uszkodzonej gumie przegubu wewn.W katalogach podają srednicę przeg. wewn 100 mm i ilośc zebów wewn. 25 .Jak pisałeś darczy jest problem z wymiarem.Wydaje mi sie iz pasuje ten o wielkości 108 mm i ilości zebów 28 .Powiedz jak rozwiązałes ten problem u siebie i który podejdzie do naszych 145/146 JTD.Pozdrawiam Piotrek

darczy
    Gość

Domyślnie

Mój mechanik dał stary przegub do regeneracji bo ten niby prawidłowy wg katalogu 100 mm i 25 zębów nie pasował (był za mały). Obawiam się jednak, że nie zwymiarował tego prawidłowego. Wydaje mi się jednak że to będzie 108 mm i 28 zębów będzie dobry bo innych w Alfie JTD po prostu nie stosowali z tego co wiem.

Pozdrawiam.

piećka
    Gość

Domyślnie

Tak tez właśnie myślałem bo przegub zewn. ma 28 zebów czyli wewn . musi równierz miec 28 zęb.A to daje nam przegub 28 x 108 mm czyli taki jak w alfie 156.Pozdr.

darczy
    Gość

Domyślnie

I jak piećka. Pasuje ten 28 x 108??

piećka
    Gość

Domyślnie

Jeszcze nie zmieniałem ale przed zakupem sam chcę zmierzyć średnice.Narazie brak czasu ( urlopu).Jak coś dłubne to napewno napiszę.Pozdr.

poli21
    Gość

Domyślnie

Jak pamietam to sam przegób wew. nie wystepuje albo znajdziesz jakis na szrocie albo kupisz kompletną pół-oś

marcin80
    Gość

Domyślnie

polli21 przegóby wewnętrzne występują samozdzielnie i zeczywiście ta 100/25 jest zamała, nam potrzeba 108/28 pasuje od jakiegos fiata i chyba GTV-ki o ile dobrze pamiętam bo zmieniałem to jakiś spory czas temu, troszkę się naszarpałem z wymianą ale warto bo czuć ze Bella mniej myszkuje po drodze a co za tym idzie większa przyjemność z jazdy.

piećka
    Gość

Domyślnie

Marcin możesz jeszcze powiedzieć czy po wymianie ustąpiły drgania w układzie napędowym, które przenosiły się na kierownicę?Ile płaciłeś za przegub ja znalazłem na allegro po 155 zł za komplet z osłoną i smarem, i czy wymieniałeś dwa?Pozdr.Piter

Użytkownik Rowerzysta Avatar SeBa_145
    Mieszka w
    Będzin-Warpie
    Auto
    AR 145 JTD 99'

Domyślnie

Witam
    Mam problem właśnie z tymi przegubami wewnętrznymi przy skrzyni biegów. Znalazłem na allegro taki przegub i wymiarami pasuje do tego co pisaliście że ma być 108/28. Czy chodzi właśnie o te przeguby i czy napewno bedą pasować do mojej AR 145 JTD 99 rok

http://moto.allegro.pl/item448790102..._166_nowy.html

Sprawa bardzo pilna !!!

Pozdrawiam Seba