Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: SNOWBOARD w Beskidach

rYKU
    Gość

Domyślnie SNOWBOARD w Beskidach

Czy ktos moze jeździ w beskidach na snowboardzie albo nartach?
    Mozna by zmówić się na spocik narciarski (jak śnieg nas uraczy swoją obecnością) i otworzyć sezon
    Z tego co wiem narazie czynne jest tylko na białym krzyżu, ale moze sie mylę?...

może napiszcie które stoki polecacie?

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

Ja osobiście u nas latam do Wisły Cińków, dalej Pilsko i Białka T. Ale Szczyrk Golgota/Solisko też jest ok na spot, ale śnieg musi być Ja na nartach latam od hohooo i jeszcze hohoho Z tego co wiem to na razie tylko w Białce są dobre warunki do jazdy, a Biały Krzyż trochę mały nawet jak mają śnieg..

Pozdrowionka,
    GrzesiuŻar
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

rYKU
    Gość

Domyślnie

Widzę Grzesiu że chętnych osób nie ma zbyt wiele...
    Myślałem że zbierze się większa ekipa i coś się wymyśli ale trudno.

Ostatecznie na otwarcie sezonu z racji braku śniegu pojechaliśmy w mniejszym gronie na Słowację.
    Trochę drogo, ale jednak polecam Chopok. Genialne warunki, górka jak marzenie i mimo tego że połowa wyciągów była nieczyna to i tak ledwo można było to porównać do Kasprowego

Naprawdę szkoda że nie zaczęli w końcu obiecanego remontu wyciągów w Korbielowie i poszerzania tras. Tej góce samej w sobie nic nie brakuje, tylko trzeba to doprowadzić do porządku.
    Szkoda Szczyrku, który kiedyś był potęgą narciarską, ale osobiste interesy górali sprawiły że stracili wszyscy - i turyści i ci zapalczywi właściciele gór, którzy sami kasy na inwestycje nie mają, ale ani nie sprzedadzą, ani nie wejdą w spółkę z kimś kto ma za co zrobić chociaż 4 osobowe kanapy.. ehhh

Jak pisałem dla mnie Slovakia narazie trochę za droga, także resztę sezonu prześlizgam pewnie po przepięknych, polskich Beskidach. Jakby ktoś reflektował to Korbielów naśnieżają
    Nowa Osada i Cieńków w Wiśle też chyba powoli rusza. Na Golgocie jeszce nie surfowałem ale słyszałem, że nie jest najgorzej.
    A Skrzyczne? Co myślicie o śmiganiu ze Skrzcznego?

Użytkownik Znawca Avatar maryszkens
    Mieszka w
    Będzin/Dąbrowa Górnicza
    Auto
    155 1.8 16v FL// BMW 1

Domyślnie

Cześć

Dopiero się uczę jeździć na snowboardzie- 3 sezon teraz będzie, z czego w drugim w ogóle nie jeździłem Ale ja upodobałem sobie stok w Istebnej- Zagroń . Jak dla mnie jest idealny- płacisz za karnet a reszta za darmo (parking, WC) , jest oświetlony ( w tygodniu po 17 jeździ się elegancko-mały ruch) , mają wyciąg krzesełkowy, trasa dla nowicjusza w sam raz.
    Na dłuższe (lub spontaniczne) wypady to tylko Białka ( Kotelnica)- pełna profeska, ceny OK, tylko ludzi mnóstwo.

Przymierzam sie do odwiedzenia Nowej Osady właśnie- z tego co słyszałem to chyba jest po remoncie w tamtym roku?

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

maryszkens dobrze mówi istebna jest ok z okolic katowic po pracy dziennie mozna jechac rok temu bywało ze jechaliśmy w 4 osoby a łacznie na stoku było 10 osób 7jeżdżących i 3 z obsługi hahah na zlota super bo nie ma takiego tłoku

nowa osada też spoko ale duzo ludzikóff
    zawoja tez dobra mosorny gron
    i ostatnio wyczajona czorsztynski ski w kluszkowcach koło nidzicy dobry temat mało ludzi spoko trasy

i narciarzy prosze o przejscie na snowboard
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Ja planuję zacząć jeździć na desce. Może ktoś się czuje na siłach udzielić kilku lekcji?
    Dodam, że nawet z nartami nie miałem do tej pory styczności

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar luniuu
    Mieszka w
    Strzelce Op.
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 1.8 TS

Domyślnie

Widze, chłopaki wspominają o Istebnej to ja też Byłem w tamtym sezonie 3 razy i naprawde za każdym razem świetne warunki. Po świętach chce wyskoczyć własnie do Istebnej albo kierunek Czechy - Ramzova, Kouty/Desou lub Filipovice. Tylko jak tu na GTV narty zapakować?? cóż będzie trzeba jakiegoś kolegi w kombii 1,9 TDI namówić

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    159sw 1.9 JTDm 8v 120KM

Domyślnie

Z ciekawych miejsc, ale już na dłuższy wypad polecam Wierchomlę. Ośrodek niczym nie ustępuje Chopokowi a ceny troszkę niższe.

Co do wyjazdu na spocik w Beskidy, czekam na ogłoszenie

Użytkownik Ogier Avatar slavik10
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    audi a6 2,5 tdi sprzedam no alfa no fun

Domyślnie

ta propozycja padła na bielskich piątkowych zlotach podejdziemy do tematu w styczniu

istebna fajnie miejsce.pozdrawiam chetnych bedzie wiecej

rYKU
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał luniuu Zobacz post
    Widze, chłopaki wspominają o Istebnej to ja też

Byłem w tamtym sezonie 3 razy i naprawde za każdym razem świetne warunki. Po świętach chce wyskoczyć własnie do Istebnej albo kierunek Czechy - Ramzova, Kouty/Desou lub Filipovice. Tylko jak tu na GTV narty zapakować?? cóż będzie trzeba jakiegoś kolegi w kombii 1,9 TDI namówić
    haha, ja wlasnie daltego jednak zrezygnowalem z takiego auta. za bardzo lubię ślizganie po górach

jezeli chodzi o Istebną (czy Istebnę?) to rzeczywiscie tam jest całkiem spoko, chociaż ktoś zaawansowany powie ze krótkie

Nowa Osada w Wiśle jest dłuższa (nachyleniem przypomina trochę Białkę), ale tam zwykle wiecej ludzi. Wisła Cieńków jest fajna dla bardziej zaawansowanych.
    Oba te stoki są naprzeciw siebie więc jakby było więcej osób to można by tam, bo kazdy znajdzie cos dla siebie.

Jak ktos stawia pierwsze kroki to mogę cos podpowiedzieć, bo te mam już za sobą (ślizgi, freeride).
    A jak ktoś skacze (360 itd) to chetnie podpatrze, bo zaczynam się nudzić

---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:12 ----------

Cytat Napisał slavik10 Zobacz post
    ta propozycja padła na bielskich piątkowych zlotach podejdziemy do tematu w styczniu

istebna fajnie miejsce.pozdrawiam chetnych bedzie wiecej
    oj tam az do stycznia bedziemy czekali?
    ja chyba nie wytrzymam w drugi dzień swiąt. Wiekszosc ludzi ma wolne i kazdy jest już tak najedzony że aż ciężko usiedzieć w domu i nie poruszać się żeby spalić te pierdzące sałatki. Do tego rozmowy z rodzinką zazwyczaj już niczego nie wnoszą do klimatu
    Ja mam wolne wiec mogę jechać

Pod koniec tyg pewnie pojadę jeszce raz sprawdzić Korbielów
    Ostatnio edytowane przez rYKU ; 23-12-2011 o 00:23