Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: [156] rozrzad

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    okolice siedlec
    Auto
    alfa 156 1998 1600 ts

Domyślnie [156] rozrzad

Witam wszystkich.
    Poszukuje alfy 156 1800 ts. Czy za kwoe około 13 tys zł moge kupic w miare zadbany egzemplarz z 1998 roku?
    Mam jeszcze pytanie - przegladajac forum natrafiłem na info ze przy zmianie rozrzadu porzebny jest jakis przyrzad do ustawiabnia wałków rozrzadu. mozecie mi wyjasnic na jakiej zasadzie działa ten wynalazek i dlaczego nie da sie ustawic rozrzadu bez jego pomocy.
    jaki jest koszt czesci przy wymianie rozrzadu?, oraz czy pompe wody wymienia sie przy kazdej zmianie rozrzadu

Jestem w sprawach alf laikiem wiec prosze o wyrozumialość. Dzieki wszystkim za chec pomocy
    pzdr

alanwroc
    Gość

Domyślnie

przy co 2 wymianie rozrzadu najlepiej jest wymienic pompe wody a propo przyrządu do ustawiania walkow to z tego co sie orientuje to jest zalezne o jaki silnik chodzi jezeli w tym 18TS to raczej jest cos takiego przydatne na warsztacie wezma ci za wymiane od 300 do 500 w ASO wymiana do 1.9JTD 16V mojego zawolali 600zl no i + pasek, rolki, napinacze, pompa i inne pierdoly ORGINALNE to na allegro koszt okolo 400 - 500zl

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Witam.
    W Sokołowie ostatnio ( jakiś tydzień temu ) oglądaliśmy ładną z takim właśnie silnikiem sprowadzoną z Holandii, ogłoszenie było w gazecie typu Auto Biznes czy coś takiego.
    W silniku 1.8 TS potrzebne są blokady wałków rozrządu, i blokuje się nimi wałki na odpowiednich krzywkach, po zdjęciu pokrywy zaworów, co pozwala dokładnie ustawić rozrząd.
    Ja za wymianę rozrządu w takim silniku biorę 150 pln.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

tomkap
    Gość

Domyślnie

Witam kolegę z okolicy. Kupisz w tej cenie bez problemu. Przynajmniej ja przed rokiem mogłem przebierać w ofertach, a teraz jest jeszcze taniej.Rozrząd to drobiazg.Autko także zamierzam sprzedawać jednak muszę dozbierac jeszcze do 166

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    okolice siedlec
    Auto
    alfa 156 1998 1600 ts

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo.
    Witam.
    W Sokołowie ostatnio ( jakiś tydzień temu ) oglądaliśmy ładną z takim właśnie silnikiem sprowadzoną z Holandii, ogłoszenie było w gazecie typu Auto Biznes czy coś takiego.
    W silniku 1.8 TS potrzebne są blokady wałków rozrządu, i blokuje się nimi wałki na odpowiednich krzywkach, po zdjęciu pokrywy zaworów, co pozwala dokładnie ustawić rozrząd.
    Ja za wymianę rozrządu w takim silniku biorę 150 pln.
    A powiedz kolego ta w sokołowie to srebrna z nalepka jakas na tylnej klapie? jesli tak to co tam z nią było?

Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto

Domyślnie

Witam.
    Tak naprawdę to nie pamiętam czy miała naklejkę, ale możliwe, że tak. Była trochę pomalowana z przodu i to tylko to. Miała tez LPG, a kolega, który szukał auta chciał bez.
    To chyba tyle. :wink:

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    okolice siedlec
    Auto
    alfa 156 1998 1600 ts

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo.
    Witam.
    Tak naprawdę to nie pamiętam czy miała naklejkę, ale możliwe, że tak. Była trochę pomalowana z przodu i to tylko to. Miała tez LPG, a kolega, który szukał auta chciał bez.
    To chyba tyle. :wink:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-gaz...-C4727426.html

Moze pamiętasz czy to ta alfa? Jeśli tak To czy możesz rozwinąć jak była pomalowana? Wg tego ogłoszenia niby bezwypadkowa :mrgreen: Zaoszczedziło by mi drogi (w sumie blisko mam ale jesli to ta to warto wiedziec )

tak ogólnie to szukam auta zadbanego, bezwypadkwego (o ile takie są)z klima i najlepiej w kolorze czarnym, ewentualnie srebrna jak czarnej nie znajde.
    Co do gazu to mi jest on na reke, ale tylko sekwecja.

Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto

Domyślnie

Nie wiem.
    Brak ogłoszenia. :cry:

damian3619
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfaauto
    Mam jeszcze pytanie - przegladajac forum natrafiłem na info ze przy zmianie rozrzadu porzebny jest jakis przyrzad do ustawiabnia wałków rozrzadu. mozecie mi wyjasnic na jakiej zasadzie działa ten wynalazek i dlaczego nie da sie ustawic rozrzadu bez jego pomocy.
    kupujesz blokady na walki ,nie wiem jaki koszt w polsce( w UK 40 funtow) ,zakladasz jedna blokade na walek ssacy (drugi gar trzeci mostek od lewej),druga blokade na walek wydechowy (trzeci gar,rowniez trzeci mostek od lewej),jesli masz zegar wysokosci tloka to dobrze bo nie duzy koszt a napewno dokladniej niz wsadzajac srubokret w pierwszy tlok,jak juz wszystko masz zakladasz pasek napinacz i rolke i wio do przodu.z blokadami to dziecinnie prosta sprawa,kazdy moze to zrobic.

pozdrawiam :mrgreen: