Cześć Wszystkim,
to mój pierwszy post na forum (poza działem Witam) i od razu poważny temat - jestem w trakcie poszukiwań 159 SW. Sprawa wiadomo trudna, bo znalezienie dobrego egzemplarza spełniającego wymagania wymaga sporo zachodu.
Znalazłem dziś takie ogłoszenie: http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-i2052252709.html Rozmawiałem ze sprzedającym i wydaje się średnio zorientowany w temacie. Oczywiście zapewnia, że bezwypadkowy, bez napraw blacharsko-lakierniczych. Samochód wydał mi się ciekawy (w dodatku mam sentyment do tego koloru bo poprzedniczki też były w czerwienii postanowiłem poszukać trochę więcej info o tym samochodzie zanim pojadę oglądać, bo mam dość daleko (300 km).
Tak od razu okazało się, że silnik to 8V 120 KM. No ale z tym dam radę.
Czy ktoś może oglądał już ten samochód? Jakieś ciekawe spostrzeżenia? Cena za taki przebieg i rocznik atrakcyjna i od razu trochę podejrzana (samochód wg sprzedającego pochodzi z Francji i jest poleasingowy - przebieg jak na to jest dość niski).
Btw. moje oczekiwania do poszukiwanej Alfy to: 159 SW, silnik wysokoprężny najchętniej 150 KM, ale inne diesle też wchodzą w rachubę. Rocznik od 2006 wzwyż, klima dwustrefowa, czujniki parkowania i chętnie lusterko fotochromatyczne. Inne dodatki jak tempomat, Xenony itp mile widziane, ale nie są konieczne. Kierownica i górna część deski w kolorze czarnym. Jeśli taka Bella znajduje się na sprzedaż najlepiej w okolicy Poznania to chętnie poznam ją bliżej![]()