Ma ktoś pomysł dlaczego ics nie widzi płyty cd? Wkładam płytę do napędu, zapala się kontrolka, wybieram opcje audio cd i pojawia się komunikat "no cd". Proszę o rady
Ma ktoś pomysł dlaczego ics nie widzi płyty cd? Wkładam płytę do napędu, zapala się kontrolka, wybieram opcje audio cd i pojawia się komunikat "no cd". Proszę o rady
Jeżeli wbijasz oryginał, no to dziwne, pewnie masz problem z laserem. Jeżeli kopiowaną to po pierwsze to są odtwarzacze z przed 12 stu lat i zależy na jakim formacie nagrywasz a drugie niektóre odtwarzacze nie czytają płytek pewnych marek, ja kiedyś miałem problemy z Hawk-ami
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
Akurat wrzucałem nagrywaną w formacie wma, faktycznie nie pomyślałem żeby sprawdzić oryginał. Zaraz to zrobie
Wydaje mi sie że to niebedzie wina płyty u mnie chodza raczej wszystkie oczywiście nagrywane w formacie audio cd !!!!!kolego jeżeli po sprawdzeniu innej płyty nadal niebedzie chodziło to polecam wyciągnąc radio i podjechac do kogoś kto serwisuje radia może wystarczy ten laser poprostu wyczyścić !!!!!
Płyta też ma znaczenie, jeśli laser jest na wykończeniu albo przybrudzony to najpierw przestaje czytać nagrywane i/lub mocno porysowane. Dlatego najlepiej przetestować na tłoczonym oryginale w dobrym stanie. Jeśli przeczyta - to laser. Jeśli nie - to też może być laser albo cokolwiek innego.
oryginału też nie widzi, wrzuciłem nie używany oryginał, żadnej ryski i nic
no to raczej oko laserowe masz do wymiany, od kurzu i temperatur mogł trafić szlag a format nagrywanych to raczej tylko mp3
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
Jesteś pewien z tym formatem?? Wydaje mi się że cd audio (wma)
---------- Post added at 20:11 ---------- Previous post was at 19:59 ----------
Nie będę zakładał nowego tematu, tak przy okazji mam pytanko dotyczące halogenów przednich, otóż lewy ( od kierowcy) świeci prawidłowo, prawy natomiast nie świecił wcale, okazało się, że nie dochodzi do niego plus, więc zrobiłem tak:podałem +12 na przekaźnik, masę, z halogenu, który świeci wziąłem sygnał na przekaźnik, no i z przekaźnika do halogenu, który nie świeci, podałem tez dodatkową masę na żarówkę, przeczyściłem styki i mocowanie żarówki w cokole, wynik: halogen świeci, ale tylko się żarzy jak postojówka, sprawdzałem też na krótko czyli plus od halogenu który świeci do halogenu nie świecącego i efekt jest taki sam, żarówka ledwo się żarzy, dodam, że odbłyśnik jest w dobrym stanie. Macie jakieś pomysły o co w tym chodzi?
Ostatnio edytowane przez Rafaello1325 ; 13-01-2012 o 20:21