Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: [156]obroty a klima? (glosniki)

hocken
    Gość

Domyślnie [156]obroty a klima? (glosniki)

Witam, jak do tej porty wszystko gra w mojej kochanej alfie. chodź zauwazylem ze jak załączam klime to obroty lekko skacza sadze ze to normalne. Wole zapytać.
    przedzial 1.0 1.1

odbiegając od tematu słynnych już obrotów na forum chce zapytać o glosniki cze nie sa zagleboki do auta chodzi oczwyiscie o przod i czy moze cos innego polecicie do 120zl
    (na lepsze szkoda mi kasy)

http://www.allegro.pl/item358216886_...del_2008_.html

picek
    Gość

Domyślnie

Jeśli chodzi o obroty nie wiem czy to normalny objaw przy tym silniku na pewno ktoś się wypowie.

A jeśli o głośniki to chyba lepiej wybrać jednodrożny system w drzwi i tak wysokotonowa piszczałka za pewne jest w samochodzie i nic nie stoi na przeszkodzie aby ją wymienić na nową. Sam ostatnio w swojej wymieniałem głośniki w tylnej półce co prawda ale wystarczyło aby ocenić jakość blaupunkta i to wysoki model który był kupiony jak o pierwszy aktualnie go sprzedaje LINK
    Zasmucony że po wymienię nie zaznałem upragnionej różnicy kupiłem głośnik z wysokiej pułki LINK
    niby ten sam rozmiar głośnika a różnica kolosalna mimo dużego bagażnika w 166 niskie tony wprawiały w przyjemny nastrój Jednak nie dawało mi spokoju jedno że system DSP który mam w alfie jest oparty o 2omowe głośniki i montując 4omowe zmniejszało to moc o połowę. Rainbow również skończył na testach i w koncu kupiłem głośniki 2omowe o rozmiarze 20cm ledwo ledwo je zmieściłem w półkę ale opłacało się i śpię spokojnie ze świadomością że z seryjnego DSP nic więcej nie wycisnę Dodam że w poprzednim aucie maiłem dużą tubę i teraz w zupełności mój apetyt na jakość niskich tonów został zaspokojony

Mam nadzieje że mój wywód trochę pomógł.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Przy włączeniu klimy obroty zawsze trochę się wahną bo to jest dodatkowe obciążenie dla silnika i elektronika musi zareagować.