Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: [156] Śruby pływające czy są przeciwwskazania?

LSTOMAS
    Gość

Domyślnie [156] Śruby pływające czy są przeciwwskazania?

Chce kupic felgi 17 cali z rozstawem 5x100 czy zastosowanie srub plywajacych ma jakies wady??

ufty
    Gość

Domyślnie

Nie zapomnij tylko o pierścieniach centrujących i nie powinno być żadnych problemów.

Korczu
    Gość

Domyślnie Re: Śruby pływające czy są przeciwwskazania?

Cytat Napisał LSTOMAS
    Chce kupic felgi 17 cali z rozstawem 5x100 czy zastosowanie srub plywajacych ma jakies wady??
    oczywiscie ze nie ma zadnych przeciwskazan! moja wyjechała z salonu na tzw. pływakach.oczywiscie wraz z pierscieniami centrujacymi.

mojax
    Gość

Domyślnie

Ja jeżdzę już trzeci sezon na pływakach i jest ok, pozatym rozwiązanie ma atest TUV a myślę że Niemcy nie dopuściliby do stosowania czegoś co jest niebezpieczne lub niepełnowartościowe, także bez obaw...
    Pozdrawiam !

LSTOMAS
    Gość

Domyślnie

Dzieki za info...
    Powiedzcie mi jeszcze jaki rozmiar opon 17'' najlepiej zalozyc do alfiny? 205 215 czy 225 no i jaki profil 45 czy 50? Dodam ze zawieszenie mam standardowe (nie obnizane)

Korczu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał LSTOMAS
    Dzieki za info...
    Powiedzcie mi jeszcze jaki rozmiar opon 17'' najlepiej zalozyc do alfiny? 205 215 czy 225 no i jaki profil 45 czy 50? Dodam ze zawieszenie mam standardowe (nie obnizane)
    225/45/17

destikero
    Gość

Domyślnie

Miałem 225/45 R17 - lekko obcierał przód przy maksymalnie skręconych kołach. Poza tym takie szerokie kapcie źle wpływają na prowadzenie się auta w koleinach. Wyglądają za to super.

Teraz mam 215/45 R17 - nic nie obciera, w koleinach się lepiej jeździ. Ciut gorzej to wygląda.

Podobno 205/50 R17 dają największy komfort prowadzenia, ale wg mnie takie wąskie opony wyglądają śmiesznie na tak dużych felgach. Komfort będzie pewnie minimalnie większy, ale wygląd - a po to przecież zakładamy 17" - drastycznie na tym straci. Myślę, że nie warto.

Polecam 215/45 albo 225/45. Pamiętaj, że czym szersza opona, tym bardziej auto traci na mocy ze względu na opory toczenia.