Witam ! szukałem i nie mogę wyszukać... Jakie są prawidłowe obroty na biegu jałowym ? Coś mi więcej pali, wiem że przyczyn może być wiele ale wydaje mi się że obroty są trochę za wysokie na postoju...
Witam ! szukałem i nie mogę wyszukać... Jakie są prawidłowe obroty na biegu jałowym ? Coś mi więcej pali, wiem że przyczyn może być wiele ale wydaje mi się że obroty są trochę za wysokie na postoju...
700-800
u mnie praktycznie jest pomiędzy 750-1000 czyli tak ok 870
a co może być przyczyną delikatnego falowania na jałowym ale tak dosłownie odrobinkę i nie cały czas tylko co parę chwil zafaluje tak max o 100 obrotów... dwumasa, wtryski, turbo ? wiem że turbo u mnie na pewno puszcza już trochę oleju i gwiżdżę na niskich obrotach (karetka) także zbliża się ku regeneracji...
Ostatnio edytowane przez chrisdelarosa ; 27-01-2012 o 13:14
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
JW.
Obroty mogą skakaś przy włączeniu sprężarki kilimy lub wentylatorów (duży odbiornik prądu).
JTDM generalnie maja tendencję do lekkiego falowania obrotami na jałowymi biegu. Ja bym się tym specjalnie nie przejmował.
No właśnie sam przed chwilą jeszcze raz sprawdziłem i u mnie niestety jak odpalę zimy silnik to jest ok 870 obrotów czyli wskazówka równo pomiędzy 1000 a 750 a jak się zagrzał tzn temperatura doszła do 90 to obroty niestety nie spadają i dalej na jałowym jest pomiędzy 1000 a 750... to się gdzieś reguluje ? czy może jakiś czujnik nie działa jak powinien ? a może mam trochę aku niedoładowane i zanim nie doładuje to zwiększa obroty ?
Ostatnio edytowane przez chrisdelarosa ; 27-01-2012 o 18:10
ECU sam reguluje obroty biegu jałowego