Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Podnośnik do szyby tylnia prawa - biała kostka

Presa166
    Gość

Domyślnie Podnośnik do szyby tylnia prawa - biała kostka

Witam mam popsuty podnosnik prawej tylnej szyby rozebralem dzwi i wszystko gra oprucz malego bialego plasticzka ktory jest przelamany i mam pytanie czy moge osobno go gdzies dokupic? jak tak to gdzie? bo nie chce nowego podnosnika od razu kupywac a niemoge znalezc nigdzie tego plasticzka prosze o pomoc

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Nie opisałeś dokładnie ale z doświadczenia wiem, że pewno rozchodzi się o plastikowy sworzeń z zatrzaskiem mocujący szybę do podnośnika, poszukaj na allegro użytkownika tanifiat (to jest ASO) kiedyś od niego kupowałem ten element.

Presa166
    Gość

Domyślnie

tak dokladnie o to mi chodzi niewiedzialem jak to sie profesjonalnie nazywa wielkie dzieki

---------- Post added at 07:50 ---------- Previous post was at 07:46 ----------

jednak na allegro cisza...nie idzie tego znalezc

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

To napisz emaila do tego użytkownika na Allegroszu. Jak ma to wystawi Ci aukcje, a jak nie ma to Ci ściągnie.

http://allegro.pl/show_user.php?search=tanifiat
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Presa166
    Gość

Domyślnie

wielkie dzieki

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    wroclaw
    Auto
    alfa 166 2.4 jtd

Domyślnie

Miałem tak samo. Kupiłem ten plastik od jednego gościa, ale sam montaż był utrudniony i ten plastik mi pękł. Kupiłem na allegro cały sprawny mechanizm chyba za 30 zl, i poprostu wymieniłem go metodą plug&pley. Wszystko chodzi super. Przy okazji nie zaszkodzi wtrysnąć troche smaru sylikonowego w prowadniczki w słupkach- dzięki temu szyba porusza się lżej i ciszej. Pozdrawiam

Presa166
    Gość

Domyślnie

no ja wlasnie na allegro znajduje takie cale ale za 80-100zl...uzywki dlatego niewiem co zrobic czy kupic caly czy sam plastik...tymbardziej ze pisales o slabej trwalosci tego plasticzku...
    ale dzieki

---------- Post added at 13:55 ---------- Previous post was at 13:23 ----------

no co sie bede zastanawial zamowilem przed chwila od tego goscia tanifiat ten plasticzek razem z przesylka bedzie to 27zl i tylko to zalozyc dam rade dzieki za pomoc i Pozdrawiam

Presa166
    Gość

Domyślnie

mam pytanie po co gosciowi ktory mi sprzedaje ten plasticzek nr Vin 17 cyfrowy? bo niewiem naprawde....wszystko mu podalem model rocznik stone wszystko....

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Po to potrzebuje nr VIN, aby zamówiona przez Ciebie część na pewno pasowała. Po drugie posiadając nr VIN szybciej zlokalizuje potrzebny element w katalogu.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Presa166
    Gość

Domyślnie

no i zamowilem u tego goscia tanifiat przyszedl mi platiczek ale zly...ma za male wciecie ktore idzie na ta prowadnice...i kasa przepada bo zwracac mi sie tego nawet nieoplaci....szkoda musze szukac dalej