Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: 156 1.9 JTD 105KM 2000r SW 120k - Ile stoi na rynku?

Użytkownik Ogier Avatar Rewil
    Auto
    BMW 440i M / Alfa 159 / kiedyś 156 SW

Domyślnie 156 1.9 JTD 105KM 2000r SW 120k - Ile stoi na rynku?

Jak w temacie, posiadam taki egzemplarz i w ogóle nie mam pojęcia ile za niego mogę wziąć.
    Przebieg nie jest cofnięty, na komputerze się zgadza(odometr od lancii), silnik chodzi bez zarzutu, nie kopci, nie zjada oleju, . Miesiąc temu wymieniłem rozrząd i chłodnicę, klimatyzacja dobita i sprawna.
    Odkąd ją mam, poważnych kłopotów nie było. (1 rok) Zimę przeżywa spokojnie, jak było te -30 prawie, zapalił za drugim razem.

Z wad, to mam uszkodzony prawy bok (link), Tomek_Krk powiedział że z 1000 za naprawę, więc albo w najbliższym czasie to u niego zreperuje, albo opuszczę to z ceny.
    Porshe ucieka na 3 biegu. I dla mnie trochę jest za słaby, dlatego go nie targam bo to bez sensu, mało pali, ale co kto lubi. Wyprzedzanie ma przyzwoite. Więc targetem są raczej ludzie którzy potrzebują samochodu do transportu. Bez jakiś nakładów finansowych, bo wszystko jest sprawne.

Środek bez szaleństw, podstawa, zadbany.

Patrząc na allegro, 8k to dużo, czy za mało, bo jak widzę po allegro za 6tys, to trochę się smutno robi .
    Inteligentna kamera samochodowa, z użyciem sztucznej inteligencji - watchoutai.com

Masaq
    Gość

Domyślnie

na allegro niemalże identycznie uszkodzoną za 7tys. w Bydgoszczy z tego samego roku bodajże.

7-7.8 myślę że to realna cena.

oczywiście wszystko zweryfikuje rynek.
    Wrzuć więcej fotek i jakiś opis to więcej będzie wiadomo.

lukaszLDZ
    Gość

Domyślnie

Hmm swoja droga zastanawiam sie czy za 10-11 tysi kupie jakas alfe 156 jtd 110km z tego rocznika zadbana... w necie ofert mnóstwo, chciałbym ze skórą

Użytkownik Romeo Avatar Artur75
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD M-Jet 20V, Alfa Romeo 166 3.0 V6 Sportronic

Domyślnie

lukasz tu masz fajna tylko że to 2.4

http://allegro.pl/show_item.php?item=2148912830

tu też jest fajna tylko że znowu 2.4

http://allegro.pl/show_item.php?item=2118221883

lukaszLDZ
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Artur75 Zobacz post
    lukasz tu masz fajna tylko że to 2.4

http://allegro.pl/show_item.php?item=2148912830

tu też jest fajna tylko że znowu 2.4

http://allegro.pl/show_item.php?item=2118221883

Fakt autka ładne, ale ma byc koniecznie wersja 1,9 jeżdze glownie po miescie opłaty spalanie... wiem wiem, jednak trzeba liczyc kase. Boje sie wdepnąc na minę, z drugiej storny moze kupic taniej i wlozyc ten tysiac czy dwa w naprawy... sam nie wiem

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Szukaj zadbanego i sprawnego egzemplarza a przede wszystkim od prywatnego właściciela . Zawsze też jest dobrze mieć odłożony jakiś "grosz" na czarną godzinę. Ale jak kupisz ładną i zadbaną AR to nie powinieneś mieć problemów

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 01'

Domyślnie

Cytat Napisał Artur75 Zobacz post
    Szukaj zadbanego i sprawnego egzemplarza a przede wszystkim od prywatnego właściciela . Zawsze też jest dobrze mieć odłożony jakiś "grosz" na czarną godzinę. Ale jak kupisz ładną i zadbaną AR to nie powinieneś mieć problemów
    Dodałbym też, żeby szukać z możliwie pewną i pełną historią. Pełno jest na forum przypadków bardzo fajnych ostatnich właścicieli, którzy przegrali z zapuszczeniem poprzedników.
    Dodatkowo szukając diesla sprowadzanego z zagranicy, ustal czy w swojej historii samochód przechodził przez jakiś auto-handel. Jeżeli tak to na 99% możesz być pewien, że przebieg został skręcony.

lukaszLDZ
    Gość

Domyślnie

Cos czuje, ze czeka mnie cięzka przeprawa, ale to dobrze, akurat zdąze sprzedac swoja 190 tke, może jakis pasjonat klasyków sie znajdzie hehe a zadbana i doinwestowana rowniez, wówczas to wpadnie wiecej kasy do kieszeni

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Poszukaj na bazarku tam jest dużo przed fl

lukaszLDZ
    Gość

Domyślnie

Szukałem, jest troche tego, ale szukam w skórze i tu gorzej i tylko wersji 110 lub 115 rocznik 2000-2001 wiem ze sie trafia w tej cenie czasem ale cięzko, pozyjemy zobaczymy