Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Problem z serwem ???

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    GDYNIA
    Auto
    AR 159 1.9JTDM 16v

Domyślnie Problem z serwem ???

Witam Wszystkich

Mam do Was pytanie. Kiedy odpalam samochod i jade pierwsze metry zdarzylo mi sie kilka razy ze pedal hamulca byl twardy tak jakby serwo nie zadzialalo . Potem wszystko wraca do normy i nie powtarza sie w czasie jazdy. Mieliscie kiedys taki przypadek??
    Hamulce wtedy sa strasznie slabe. Na poczatku myslalem ze to moze zapowietrzenie ale dlaczego pedal hamulca jest twardy.
    Moze macie jakies sugestie bo strasznie mnie to martwi przezciez od tego zalezy bezpieczenstwo jazdy samochodem. Przednie tarcze mam nowki wiec na pewno to nie to.Ta przypadlosc nie pojawia sie za czesto tylko raz na jakis czas i to tylko przy pierwszym hamowaniu, i wydaje mi sie ze tylko w zimie. Moja Alficzka jest z 2008roku 19jtdm 150km mam ja od nowosci i przejechalem dopiero 55tys km. Dzieki za pomoc i pozdrawiam

rynqu
    Gość

Domyślnie

Ostatnio zaobserwowałem coś podobnego u siebie. Też zaczynam się martwić, choć zaczynam nabierać podejrzeń, że ma to związek z hillholderem. Czy te pierwsze metry jedziesz po stromym?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Może to już pora, żeby wymienić płyn hamulcowy ?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    GDYNIA
    Auto
    AR 159 1.9JTDM 16v

Domyślnie

Cytat Napisał rynqu Zobacz post
    Ostatnio zaobserwowałem coś podobnego u siebie. Też zaczynam się martwić, choć zaczynam nabierać podejrzeń, że ma to związek z hillholderem. Czy te pierwsze metry jedziesz po stromym?
    Witam nie moja przypadlosc pojawia sie na plaskiej powierzchni, a plynu chamolcowego jeszcze nie wymienialem i zaczne od tego moje podejrzenia sa ze plyn wciagnal juz troche wilgoci

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Gdyby włączał mu się hillholder samochód by hamował.

janio
    Gość

Domyślnie

Sprawdź przewód podciśnieniowy serwa, a i spróbuj zrobić taki eksperyment, że jak już ten hamulec będzie "normalny" spróbuj zahamować kilka razy w krótkich odstępach czasu - czy wówczas pedał nie będzie Ci twardniał, jeśli tak, to by potwierdzało moją diagnozę odnośnie przewodu - miałem tak w 146 - po prostu przewód pękł i nie trzymał ciśnienia.