prosze o pomoc w sprawie demontazu tylnego siedzenia i oparcia w AR166 2,4jtd rok1999.
chcialbym zalozyc pokrowce na tylne siedzenie i oparcie,ale nie wiem jak je zdemontowac?moze ktos mi podpowie,dzieki serdeczne narazie
prosze o pomoc w sprawie demontazu tylnego siedzenia i oparcia w AR166 2,4jtd rok1999.
chcialbym zalozyc pokrowce na tylne siedzenie i oparcie,ale nie wiem jak je zdemontowac?moze ktos mi podpowie,dzieki serdeczne narazie
podpinam sie pod prośbe bo chce rolete przeciwsloneczna zalozyc :)
Siedzisko zamontowane jest na zatrzaski, trzeba je wyrwać mocno od przodu, nie bać się ciągnąc mocno. Oparcie przykręcone na dwie sruby, o ile pamiętam 13 albo 15, na dole koło mocowań pasów. Po odkręceniu ciągniemy do góry i po sprawie.
dzięki jak bede mial tylko wolną chwile to sie wezme za to![]()
a podczas tego "mocno" nic sie nie popierniczy z tymi spinkami?
Po kilkunastu wyciaganiach moich siedzeń dalej są OK, więc nie ma takiej opcji, chyba ze jestes antytalent do tego typu rzeczy, to nie radze się dobierać do Alfy![]()
![]()
![]()
Dzieki CROMIK,bede prubowal jak tylko znajde troche czasu.
nara
Dzieki CROMIK,bede prubowal jak tylko znajde troche czasu.
nara
Cromik ?? a mozesz powiedziec czy po zdemontowaniu tylnej kanapy w alfie 166 znajduje sie sterownik zamka centralnego ?? bo slyszalem ze ponoc jest pod tylna kanapa, a jeszcze niemaialem okazji sie za to zabrac.
Sterownik centralnego jest pod nogami pasażera a pod tylna półką znajduje się odbiornik radiowy kluczyka.
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm