witam jestem od kilku dni posiadaczem alfy 166 2,4jtd i mam pytanko tylna prawa wewnetrzna lampa pozycyjna miga po włączeniu silnika
witam jestem od kilku dni posiadaczem alfy 166 2,4jtd i mam pytanko tylna prawa wewnetrzna lampa pozycyjna miga po włączeniu silnika
nie wiem jak u ciebie sprawa sie ma ale ja mialam taki problem ze w tylnej lampie mialam pekniecie i do srodka dostawala sie woda. z tego powodu robilo mi przebicie w lampie.kontrolki na desce szalaly a z lampy ciekla woda. sprawdz czy masz tam wszystko szczelne bo wilgoc moze poczynic szkody...dlatego ja sie teraz deszczu boje jak ognia. moja teoria moze byc bledna ale moge miec i cien racji. pozdrawiam.
bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
...i do płaczu
Wymień żarówkę. Ja miałem ten sam problem jak silnik nie pracował było OK, jak chodził to dyskoteka wymieniłem żarówkę i jest OK.
Sprawdz czy zarowka jest taka jak ma byc czyli 5W a jak jest ok to poruszaj tymi kablami co idą z klapy ja miałem w srodku zniszczoną izolację na 6 przewodach
Alfa i jej ochroniarz
zgadza sie to byla zarowka ktos wlozyl 10w dzieki za podpowiedz :wink:Napisał adriano166
Bidon widzisz jak to jest ktos wsadzi inną zarowkę a ja 2 dni przy belli latałem
Alfa i jej ochroniarz