Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: AUTO SALON - JACK`o - PEWNE UŻYWANE DŁUGA 1 A 32-300 OLKUSZ

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Aroniaa
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 166 3.0v6 azurro nuvola

Domyślnie AUTO SALON - JACK`o - PEWNE UŻYWANE DŁUGA 1 A 32-300 OLKUSZ

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C23078779.html

jeśli ktoś ma zamiar wybierać sie po te auto.. odradzam.. auto padlina....
    dziwnie odstające progi.. jak by były zle pospawane... nie domykająca sie klapa..
    dziwne spawy w wkolicach tylnej klapy
    delikatne przygięcie maski malowany zderzak..
    pod maska.. silnik ładnie umyty.. ale bardzo brudne oblepione olejem.... pojemniki na
    płyn wspomagania.. hamulcowy.... olej... długo nie wymieniany czarny gesty jak smoło...
    ....................

ardziey
    Gość

Domyślnie

Powoli potwierdza się ogólnie krążąca opinia o handlarzach z Olkusza....

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Przecież napisał, że PERFEKCYJNY!
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

sam kupiłem moją AR w Olkuszu..
    niestety aktualnie jest to ząłęże AR i nie warto tam nic oglądać, jeźdźić itd. Od roku tam naprzeciw MC Donalda stoi czerwona 147 na tristarach http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-140...C23070667.html która jest gorzej jak fatalna..

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    niestety aktualnie jest to ząłęże AR i nie warto tam nic oglądać, jeźdźić itd. Od roku tam naprzeciw MC Donalda stoi czerwona 147 na tristarach http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-140...C23070667.html która jest gorzej jak fatalna..

Nie, no skórka pierwsza klasa.

Opis robiony przez tego samego człowieka.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

najdziwniejsze sa te progi,.. tak jak by sie rozłaziły... pod reką wyczuwasz ostrą krawędzi.. nie ma co sie rozpisywać... padlina.

ja bardzo dziwie sie ludzą co kupują auto w komisie.. wiadomo jest to ze handlarz musi zarobić na aucie.. a jego zarobek to minimum 3000zł... wiec autko które jest u niego w komisie wystawione... za np 15.000 minus te 500zł żeby klient był zadowolony czyli auto jest tak naprawdę warte.. około 11000tysi... ale ludzie nie mysla...

jedyny komis czy handlarza którego moge polecić z pełną odpowiedzialnością to www.superalfa.pl ceny fakt ma dość wygórowane ale na niektóre auta daje gwarancje
    kupywałem od niego lybre.. miałem na nią rok gwarancji.. przez 3 lata zrobiłem 40.000 usterki wymiana czujnika położenia wałka. i lutowanie rurki od wspomagania kierownicy.

szojtki
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Witam tak przeglądam tematy i w sumie rzucił mi się w oczy ten link. Otóż miałem zamiar wybrać się właśnie do Olkusza by sprawdzić oferty. A widzę tu raczej słabe opinie o handlarzach z tego miasta.
    http://tki-auto.otomoto.pl/tab?page=1
    Czy ktoś miał styczność z tym sprzedającym? Będę wdzięczny za każdy post odnoszący się do mojego pytania.
    Ostatnio edytowane przez szojtki ; 08-03-2012 o 17:03

ardziey
    Gość

Domyślnie

Wczoraj miałem zamiar odwiedzić Olkusz i komis AUTO-PATENT ale na szczęscie alfa romeo gt w Purszkowie okazła sie o tyle bardziej atrakcyjna ze moglem darowac sobie dalszą wycieczkę.
    Nie mogę obiektywnie ocenić tamtejszych handlarzy ale poczytałem trochę o nich i się wycofałem. Jednak lepiej kupic auto od prywatnego wlasciciela ktory przynajmniej moze cos powiedziec na temat swojego auta. Nie chę nikogo obrażać, ale większośc handlarzy z g*wna ulepi rzeźbę... ale tylko na czas oględzin.
    Po powrocie do domu zakupionym autem znowu zaczyna dziwnie pachnieć wg mnie trzeba bardzo uważać na handlarzy z tamtego regionu.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    E90, Dedra, Berlingo

Domyślnie

Cytat Napisał Aroniaa Zobacz post
    najdziwniejsze sa te progi,.. tak jak by sie rozłaziły... pod reką wyczuwasz ostrą krawędzi.. nie ma co sie rozpisywać... padlina.

ja bardzo dziwie sie ludzą co kupują auto w komisie.. wiadomo jest to ze handlarz musi zarobić na aucie.. a jego zarobek to minimum 3000zł... wiec autko które jest u niego w komisie wystawione... za np 15.000 minus te 500zł żeby klient był zadowolony czyli auto jest tak naprawdę warte.. około 11000tysi... ale ludzie nie mysla...

jedyny komis czy handlarza którego moge polecić z pełną odpowiedzialnością to www.superalfa.pl ceny fakt ma dość wygórowane ale na niektóre auta daje gwarancje
    kupywałem od niego lybre.. miałem na nią rok gwarancji.. przez 3 lata zrobiłem 40.000 usterki wymiana czujnika położenia wałka. i lutowanie rurki od wspomagania kierownicy.
    Kto ma 3tys prowizji na aucie?! To już nie te czasy...
    Zresztą nie demonizujmy handlarzy, "osoby prywatne" nie są lepsze...

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

myślisz ze ile oni zarabiają na samochodzie... minimum to 3000 zł.. oczywiście zależy jeszcze od wartości auta..
    co do osób prywatnych rożnie bywa.. ale komisy maja większe pole do popisu bo dysponują większą gotówka..
    a ludzie jak te ślepe muchy krążą i dają sie dymać w tyłek tymi samymi tekstami komisarzy.. tych samych od lat,.
    "auto od pierwszego właściciela".. "auto od starszej osoby"... "auto od kobiety"..."trzecie auto w rodzinie"
    serwisowane.. nie ma problemu możemy jechać do aso,... a 90% komisów maja znajomości sa stacjach diagnostycznych ... czy w aso..
    a juz totalnym chamstwem jest jak gosciu pokazuje ci auto z niemiec na łysych 6-10 letnich oponach w dodatku stalowych..
    a Niemcy srednio co 3/4 lata wymieniają opony.

mam kumpla co ma komis do dziś,... a sam pracowałem w komisie.. i wiele mógłbym powiedzieć na ten temat wiec...
    nie polemizuj ze mną jesli nie wiesz jak ten przestępczy świat działa od podszewki..

i nigdy nie kupie auta w przez komis..