Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Witam, prosze o doradzenie w pewnych kwestiach.

Pukis78usd
    Gość

Domyślnie Witam, prosze o doradzenie w pewnych kwestiach.

Ostatnio kupiłem sobie Alfe 156 1.8 TS jestem w niej po prostu zakochany, alfa ma pare ubytków lakierniczych i zjedzony troszke próg ale tym sie nie przejmuje, wymieniłem w niej rozrząd, płyny ustrojowe, świece, kable zaplonowe i filtry, chodzi jak marzenie. Akurat tak sie złożyło ze nadchodzi wiosna i pasuje mi zrobić zawieszenie i hamulce. no i tu juz własnie mam problemy...
    1. chce założyć do swojej Alfy zawieszenie gwintowane i osadzić ja na felgach 17 tylko nie wiem jakiej firmy wybrać zawieszenie i czy bedzie spełniało sie w jeździe. wahacze znalazłem z TRW ale też własnie nie wiem czy sa dobre.
    2. chce wymienić klocki i tarcze hamulcowe, tylko że poszedłem do sklepu motoryzacyjnego i koleś mi powiedział ze do przodu nie moge założyć tarcz wentylowanych bo dla tego modelu jest tylko zwykła tarcza. nie wiem czy to jest prawda, powiedział mi ze musiałbym sobie zmienić zaciski. bardzo bym prosił o podanie jakiś konkretnych firm klockow i tarcz.
    Ostatnio edytowane przez Pukis78usd ; 13-03-2012 o 12:44

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

jeżeli masz pierwszy model 1.8 to chyba faktycznie były tam pełne tarcze i chcąc założyć wentylowane to i zaciski tez do wymiany by były ( ale .. u mnie w byłej 156 1.6 też miałem pełne i załozyłem pełne ale wiercone i nacinane i było o wiele lepiej niż na serii )
    kwestia co chcesz ( chociaż zaciski do 156 tylko pod wentylowane to akurat mały koszt więc jak masz ochotę to zrobisz to niskim kosztem )
    wahacze trw - dobre
    "jakiej firmy wybrać " - ale co ? zawieszenie gwint czy felgi ?

Pukis78usd
    Gość

Domyślnie

chodzi mi o zawieszenie gwintowane