witam panowie mam szybkie pytanie bede wymienial amory z tylu i pytanie tyczy sie poduszek amora czy powinienem je tez wymienic czy jest to czesc ktora sie zuzywa dosc szybko??pozdrawiam
witam panowie mam szybkie pytanie bede wymienial amory z tylu i pytanie tyczy sie poduszek amora czy powinienem je tez wymienic czy jest to czesc ktora sie zuzywa dosc szybko??pozdrawiam
jakis podzwiek slychac jakby tluczenia ale nie wiem czy to u gory kielicha ??a moze taki dzwiek wydawac amor??czy to raczej bedzie poduszka??
Teoretycznie zaleca sie wymiane górnych poduszek amortyzatorów, zwłaszcza przy wiekszych przebiegach i jak jeszcze nigdy nie były wymieniane to warto zainwestowac wiecej $$$ i miec spokój na dłużej.
Ja wymienialem amory u siebie i poduszek nie zmienialem. Tłukło mi okropnie i myslalem ze to amory bo na przegladzie mialy jeden ponad 20% ,a drugi ponad 30% okazalo sie ze tez gumy na stabilizatorze bywy wywalone i teraz jest miodzio...
Chwyć amortyzator i zacznij potrząsać we wszystkich kierunkach, jak będzie się tłukło tzn że poduszka do wymiany. Najpierw padają poduszki potem amortyzatory.
a czy przy wywalonych poduszkach oznaka jest tylko tluczenie czy jak wjade w dziure nosi tylem belli?? bo taki wlasnie mam u siebie efekt ze przy wjechaniu w dziure ucieka mi tyl
Uciekający tył to oznaka zużytych tulei w zwrotnicach tylnych. Poduszka sie tłucze - jakby była luźna półka bagażnika
ale czy to bedzie tyl uciekal caly czas czy tylko przy wjechaniu na dziure bedzie oznaka zurzytych tuleji bo sprawdzal mi mechanik dosc dobry w te klocki i mowil ze na bank sa to amory a wszystko inne gra
Ja mielm odczucie zarzucania tylu, kiedy wjezdzalem na studzienki kanalizacyjne ,lekko opadniete...Wymienilem amory z tylu i gumy stabilizatorow, ale zeby calkiem pozbyc sie tego efetku ,to nie moge powiedziec Wymieniany byl tez u mnie jeden wahacz poprzeczny, bo w nim wlasnie posypala sie tuleja...mozliwe ze gdyby wymienic dwa to byloby juz cacy...bo poprawwa lekka jest, a tluczenie u mnie to tez byla wina skonczonych gum na stabilizatorze. Wymiana i spokoj...
Ostatnio edytowane przez peenbe ; 17-03-2012 o 17:31