Witam możecie polecić jakiegoś producenta dywaników do alfy?? Tak żeby pasowały i chociaż jakiś czas wytrzymały?? Pozdrawiam
Witam możecie polecić jakiegoś producenta dywaników do alfy?? Tak żeby pasowały i chociaż jakiś czas wytrzymały?? Pozdrawiam
Też chętnie się dowiem o takim. Miałem problemy nawet z gumowymi.
Moja Bella
Ja dopiero niedawno zakupiłem welury marki PFI w wersji lux-poliamid i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Porządnie wykonane, dobrze dopasowane. Zwłaszcza mam tu na myśli dywanik od strony kierowcy. Wcześniej miałem oryginalny, porządnie styrany i trochę wkurzało mnie to, że był dość krótki i piasek który sypał się z butów podczas obsługi pedałów lądował nie na dywaniku tylko na wykładzinie. Nowy jest dłuższy i ma idealne wycięcie na pedał gazu więc nie ma mowy o haczeniu jak to niektórzy piszą o dywanikach klubowych do których sam się przymierzałem. Nie ma natomiast wzmocnienia na stopy dla kierowcy, nie robią w tej wersji dywanika, podobno są na tyle mocne że jest to zbędne. Firma nie posiada także wzorów otworów pod oryginalne stopery, więc ew trzeba we własnym zakresie coś zamontować. Zauważyłem że dywanik kierowcy przesuwa się kilka cm w stronę pedałów, ale zupełnie to nie przeszkadza, a nawet dzięki temu żaden piasek nie ląduje poza dywaniki trzeba się przyzwyczaić że jak dociśniemy pedał sprzęgła do końca to skok pedała będzie krótszy o grubość dywanika
ale to mały szczegół.
Podsumowując, jestem zadowolony z wykonania, dopasowania i wyglądu![]()
Ja na giełdzie kupiłem chyba jakoś za 70 zł "no name" cały tamten sezon spokojnie wytrzymały dopasowane są dobrze a najważniejsze w kolorze popielatym całe są jak wnętrze tak więc najlepszą opcją jest chyba przymierzać na żywo
Powiedz mati luk te dywaniki przez neta kupowałeś?? mógłbyś podrzucić jakieś foty jak to na żywo wygląda?? Najlepiej sprawdzać na żywca ale nie zawsze jest taka możliwość![]()
Przez allegro, ale mają też swój sklep internetowy http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-...212871346.html i na żywo taki właśnie kolorek wyszedł. Zdjęć jak to wygląda u mnie nie mam, ew mogę coś zrobić w sobotę![]()
Znalazłem ten ich sklep internetowy. Tylko szkoda ze bez stoperów ale to się gdzieś dokupiMyślę że po świętach dokonam zakupu jak by nie było problemu z tą fota i miałbyś czas to był bym wdzięczny
![]()
Jak się ma sprzątanie tych dywaników czy włosie łatwo puszcza śmieci czy jest spory problem mimo sprawnego "ssania" odkurzacza
Ok, zrobiłem dziś kilka fotek z przodu i jedną z tyłu. Mam nadzieję że pomogę trochę :p
A co do sprzątania to za dużo się nie wypowiemnie miałem jeszcze okazji odkurzać, mam je od ok 2-3 tygodni dopiero. Ale jak widzę jakiś piasek, to wystarczy wyjąć, kilka razy klepnąć od spodniej strony, przetrzeć ręką welurową stronę i jest czysto
![]()
Faktycznie ładnie dopasowanePomogłeś pomogłeś dzięki za foty po świętach kupuje
tylko się muszę o jakieś stopery postarać a oryginalne zdemontować.