Mam taki problem, klima podczas jazdy sama sie włącza, jak ja wyłączę to za chwile znow jest włączona. Co moze byc tego przyczyna? orienyuje sie ktos?? Dodam ze nie zawsze sie tak dzieje i ze klima jest sprawna i nabita. Ma ktos jakis pomysł?
Mam taki problem, klima podczas jazdy sama sie włącza, jak ja wyłączę to za chwile znow jest włączona. Co moze byc tego przyczyna? orienyuje sie ktos?? Dodam ze nie zawsze sie tak dzieje i ze klima jest sprawna i nabita. Ma ktos jakis pomysł?
Przy ustawieniu temperatury poniżej 16,5* klima sama się załącza, podobnie jak i przy ustawieniu na auto.
Alfa Romeo
born not made
Kolego proponuje przeczytać instrukcję obsługi a dokładnie opis działania przycisku AUTO![]()
a wie ktos jak zrobic zeby klima po wlaczeniu zaplonu od razu nie byla wlaczona ?
Bo samochód to nie wszystko
Tak sie skalda koledzy ze ja wiem co znaczy przycisk auto itd. I nie jest to moja pierwsza alfa. Moze byc ustawiona nawet temperetura 20stopni i wiecej i co chwile sama sie włącza. I to jest troche wkurzajace. Pytanie nadal aktualne
W po-liftowych się nie włącza a w przed liftowych gdzieś na forum był opis kombinacji kluczyka i przycisków.
---------- Post added at 20:17 ---------- Previous post was at 20:16 ----------
Ps.
To było do kolegi Chrzanu!
Moja Bella
pytanie pierwsze, czy na zewnątrz nie było temp. poniżej 4st.C? Ale to by buzzer już o tym przypominał. Normalnie jak załączasz klime i jest np. 5st.C to działa, a jak spadnie podczas jazdy do np. 2st.C to klima sama sie wyłączy i tak w kółko. Jak znów wzrosnie chyba do 3st.C to sie znów włączy - oczywiscie jak wczesniej była załączona manualnie przez użytkownika.
Dzis bylo u mnie okolo 8-9stopni takze ta opcja tez odpada.
może czujnik temp. jest walnięty - "komputer" otrzymuje bardzo wysoki odczyt i próbuje zmniejszyć temp. włączając klime
tak teoretyzuje
Alen ktory czujnik temperatury? ten co jest w srodku ?