Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Co sadzicie otej alfie 166

Użytkownik Embrion Avatar Kubejass
    Mieszka w
    Gniezno, Poland, Poland
    Auto
    AR166 2.0.V6.tb

Domyślnie Co sadzicie otej alfie 166

witam alfoholikow i prosze o ocenienie tego autka http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/s...ne&tabNumber=2
    aktualnie pracuje w niemczech i mam nie daleko do tego auta co onim sadzicie wiadomo ze na podsawie zdjec nie wiele mozna ocenic ale jestem tu nowy i wieze ze napewno bardziej doswiadczeni koledzy zobacza wiecej na nich niz ja i doradza z gory dziekuje

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

To auto napewno nie ma 199k przebiegu. Dodaj min 50k. Podlokietnik kierowcy ma inny kolor skory niz boczki drzwi, w oryginale mialy taki sam. Mnie osobiscie nie lezy ten jasny welur - nie widzialem jeszcze zadnej 166 z takim welurem ktora nie wygladalaby jakby w niej mieszkalo stado cyganow. Przyciemniane szyby tez wieja tanim tuningiem co nie pasuje do takiej limuzyny. Mam nadzieje ze wiesz jakie ograniczenia ma navi w tym aucie.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Mieszka w
    Gniezno, Poland, Poland
    Auto
    AR166 2.0.V6.tb

Domyślnie

dlaczego twierdzisz ze niema 199 to sa niemcy nie polska pracuje tutaj juz 3 lata w serwisie i nie spotkalem sie jeszcze z cofaniem licznika tutaj.Jesli chodzi o ograniczenia navi to wszystko wiem ale onia mi najbardziej nie chodzi tylko o auto w tym kolorze i z dobrym silnikiem i zawieszeniem a te szyby przyciemnione przy tym kolorze akurat mi sie podobaja moze ktos jeszcze sie wypowie?

Użytkownik Świeżak Avatar NeroVolcano
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie - Dolnośląśkie.
    Auto
    Była AR 166 2.4 JTD Nero Volcano '00,Jest AR 166 2.5 V6 Nero Volcano '00 i Fiat Bravo 1.4 Nero '00

Domyślnie

Czy to aby na pewno jest wersja Distinctive? Wygląda trochę biednie...
    Zgadzam się z opinią redek83, że welur nie pasuje do AR 166.

1950 euro to trochę przesadzona cena za ten egzemplarz.

Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Cytat Napisał Kubejass Zobacz post
    dlaczego twierdzisz ze niema 199 to sa niemcy nie polska pracuje tutaj juz 3 lata w serwisie i nie spotkalem sie jeszcze z cofaniem licznika tutaj.Jesli chodzi o ograniczenia navi to wszystko wiem ale onia mi najbardziej nie chodzi tylko o auto w tym kolorze i z dobrym silnikiem i zawieszeniem a te szyby przyciemnione przy tym kolorze akurat mi sie podobaja moze ktos jeszcze sie wypowie?
    No tak masz racje - zapomniałem że niemcy tfu to kraj w którym nie ma dobrych dróg a diesle kupuje się żeby dziadek/lekarz/emeryt jeździł tylko w co drugą niedzielę do kościoła. Please... Pracujesz w serwisie czego ? Pralek ? Bo jeśli w samochodowym i "nie spotkałeś się" to gratuluję. Niemcy taki zacny naród więc napewno nie zniżyli się do tak haniebnego czynu jak cofanie licznika. Słyszałeś o czymś takim jak odometr ?

Ok jeśli auto Ci pasuje z tym przyciemnianiem szyb ala Calibra to ok - Twój gust twoja rzecz. Sprawdź dobrze zawieszenie na trzepakach bo wymiana kilku elementów jest dość droga i uciążliwa a jeśli chodzi o silnik to dobrze sprawdzić czy się turbina nie przymula przy 2500-3000rpm. A jak nie to tylko lać i jeździć.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>

Mieszka w
    Gniezno, Poland, Poland
    Auto
    AR166 2.0.V6.tb

Domyślnie

Cytat Napisał redek83 Zobacz post
    No tak masz racje - zapomniałem że niemcy tfu to kraj w którym nie ma dobrych dróg a diesle kupuje się żeby dziadek/lekarz/emeryt jeździł tylko w co drugą niedzielę do kościoła. Please... Pracujesz w serwisie czego ? Pralek ? Bo jeśli w samochodowym i "nie spotkałeś się" to gratuluję. Niemcy taki zacny naród więc napewno nie zniżyli się do tak haniebnego czynu jak cofanie licznika. Słyszałeś o czymś takim jak odometr ?

Ok jeśli auto Ci pasuje z tym przyciemnianiem szyb ala Calibra to ok - Twój gust twoja rzecz. Sprawdź dobrze zawieszenie na trzepakach bo wymiana kilku elementów jest dość droga i uciążliwa a jeśli chodzi o silnik to dobrze sprawdzić czy się turbina nie przymula przy 2500-3000rpm. A jak nie to tylko lać i jeździć.

Jesli chodzi o cofanie licznika to nie powiedzialem ze wogle nie cofaja ale nie wyglada to tak jak unas a to ze sa drogi to byscie sie zdziwili jakie auta maja przebiegi niby na takich drogach oczywiscie przebiegi rzedu 199 i powyzej to sa duze ale skoro oceniacie wszystkich jedna miara to ok widze jak jest wiec nie wymyslam nic a takie opinie jak twoje wyrazaja osoby ktore nie maja pojecia siedzisz w pl i oceniasz ze to samo jest tutaj a pracuje w servisie bmw i na codzien widze przebiegi jakie auta maja potwierdzone ksiazka servisowa

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar QQlek
    Mieszka w
    Pustków/Dębica/Kraków
    Auto
    była Alfa Romeo 166 2.4 JTD CF3 ... jest Vectra B

Domyślnie

Ej "Panowie" przecież nie chodzi tu w temacie o to gdzie kto pracuje, co robi i czy zna sie na cofaniu liczników czy nie... Wg mojej opinii to tak:
    1. troche nie pasuje mi welur w wersji Distinctive ale nie dam głowy, że takowe nie wychodzily... najprościej dowiedziec się o Vin i wpisac w EPER`ze i wszystko będzie jasne
    2. co do szyb... kwestia gustu... ja też mam ściemnione i nie narzekam na wygląd...
    3. przebieg.... na 12 letnie auto w Niemczech niecałe 200 tyś ... wg mnie troche mało, ale wiadomo zdarzają się takowe...
    4. sprawdz przede wszystkim zawieche... turbine.... przeszłośc blacharską...

Ogólnie na zdjęciach wygląda ok ... Ale skoro masz niedaleko to co Ci szkodzi obejrzec, jeżeli 166 Cię interesuje...
    Ja polecam te samochody jak najbardziej

Pozdro.

Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Dobra mój błąd bo sądziłem że pytas ludzi o opinię a ty poprostu chciales zeby cie ktos poklepal po plecach jaka to cudowna transakcje masz zamiar zawrzec. W takim razie życzę powodzenia. A i albo za długo siedzisz w tej niemcowni albo miales 2 z polaka bo od twojej ortografii boli głowa. Zainwestuj w słownik ortograficzny. Proponuje zaczac od czegoś prostego jak znaki interpunkcyjne.
    STOP CIOTOM DROGOWYM

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Były Distinctive z welurem.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Ogier Avatar feuerland
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0TS 99/00

Domyślnie

A ja nawiążę do głównego tematu wątku Alfa wydaje mi się dostała w czapę z przodu bo jest wybitnie źle poskładana (maska, błotniki) Podejrzewam również że jest malowana przynajmniej z przodu bo na masce nie ma zadnych odbić od kamieni, odprysków itd a w aucie w tym wieku NIE MA opcji aby maska błotniki były bez odprysków itd. Musisz dowiedzieć się co działo się z przodem bo jestem pewien że była bita z przodu bo spasowanie jest dramatyczne, na kilku zdjęciach ma światła przeciwmgielne a na ostatnich fotkach sa dziury tylko- brakło kasy żeby kupić używki?? do kolegi który pisze że pracuje w serwisie w DE- zdziwiłbyś się jakie wały odchodzą w DE. Jesteś zamknięty w swoim "serwsie" i to że u Ciebie jest ok to nie znaczy że wszędzie jest lux- swoje już WIDZIAŁEM- tak, nie słyszałem od kolegi, ciotki, wujka, Turka itd- WIDZIAŁEM.
    A i żeby nie było- są autka zadbane z niskimi przebiegami bo nie kazdy Niemiec rabi 50tys km/ rok i wiecej. AAAle takie autka nie kosztują tanio. Alfa którą pokazałeś może mieć ori przebieg ale co z tego jak dostała najprawdopodobniej w czape i poskładana jest **ujowo....
    Ostatnio edytowane przez feuerland ; 25-04-2012 o 09:59