Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: GTV Padnieta skrzynia pomocy

Patryczek
    Gość

Domyślnie GTV Padnieta skrzynia pomocy

Niestety swoją przygode z forum zaczynam z prośbą o pomoc.
    W swojej alfie GTV 3.0 24V posiadam 6-biegową skrzynie biegów od późnej jesieni podczas wrzucania 3 biegu był słyszalny zgrzyt lecz wiedziałem ze podczas zimy auto bedzie garażowane oraz że bede poprawiał stan samochodu, podczas pierwszego wyjazdu po rozgrzaniu wyjezdzając szybko wrzucałem 2 bieg i pokazał sie objaw zerwanego przegubu, stanąłem patrze a tu wszystko wydaje sie byc całe po odpaleniu i wciśnieciu sprzegła słyszalny dzwięk uderzen czegos co sie obraca (dziwieki uderzenia w tym samym tępie) próbowałem ruszyc na biegu i udawało sie powloi toczyc lecz czasami rozpinało i po krótkim wachlowaniu biegami w celu ruszenia znów zaskakiwało. Zaholowałem Alfę do warsztatu w celu weryfikacji drugiego dnia po odbiorze zouwazyłem ze pod samochodem zrobiła sie plama oleju czego wczeniej po uszkodzeniu nie było zaciekawiło mnie to wiec odpaliłem samochod, po odpaleniu na biegu jałowym słyszalny jest churgot jakis dochodzacy bodajrze ze skrzyni biegow po czym szybko zgasiłem silnik, (warsztat oczywiscie poniósł konsekwencje) wiec zostałem sam z tą naprawą.
    Proszę o pomoc gdyż posiadm 5-biegową skrzynie z poprzedniej mojej GTV-ki tez 3.0 24V i czy moge założyć tą skrzynie bez zadnych przeszkód lub gdzie moge dostac skrzynie 6-biegową lub proszę o polecenie warsztatu który zajmie sie moim autem z fachową precyzja do tych samochodów oraz nie chorendalnymi kosztami... Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez Patryczek ; 23-04-2012 o 09:53

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 166, 2004r. 2.4 JTDm 175KM

Domyślnie

W Warszawie nie jestem Ci w stanie powiedzieć, gdzie znajdziesz dobrego i taniego mechanika. Kiedyś słyszałem dobre opinie o warsztacie na Arkuszowej, ale podobną są bardzo drodzy. Skrzyni możesz szukać na allegro, ew. na ebayu. Tutaj masz np. za 1300zł : http://allegro.pl/alfa-romeo-156-166...290118111.html

Drugą opcją jest pytanie na forum w dziale "części". Czasami tam też można wyrwać coś ciekawego.

Trzecią opcją, jest podjechanie na szrot. Tam też czasami można znaleźć coś sprawnego w dobrych pieniądzach.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Gtv 2.0TS 98r, czerwony..fiat bravo 1.8gt 98r. zielony

Domyślnie

dobry mechanik to w Lesznowoli k.Magdalenki...poszperaj na forum było wałkowane...zgodnie ( na 90%) stwierdzono że jest the best.

chickenos156
    Gość

Domyślnie

Witam.Może Byś zajrzał kolego do Carserwisu na 1-go sierpnia ja tam pracuję,więc może byśmy coś wymyślili.Mam na swojej zmianie dobrego 'skrzyniarza' napewno coś doradzi a ja bym próbował załagodzić koszta.Ostatnio pomogłem koledze od 166 jest happy.Mój nr tel 509829194 piotrek