Niestety swoją przygode z forum zaczynam z prośbą o pomoc.
W swojej alfie GTV 3.0 24V posiadam 6-biegową skrzynie biegów od późnej jesieni podczas wrzucania 3 biegu był słyszalny zgrzyt lecz wiedziałem ze podczas zimy auto bedzie garażowane oraz że bede poprawiał stan samochodu, podczas pierwszego wyjazdu po rozgrzaniu wyjezdzając szybko wrzucałem 2 bieg i pokazał sie objaw zerwanego przegubu, stanąłem patrze a tu wszystko wydaje sie byc całe po odpaleniu i wciśnieciu sprzegła słyszalny dzwięk uderzen czegos co sie obraca (dziwieki uderzenia w tym samym tępie) próbowałem ruszyc na biegu i udawało sie powloi toczyc lecz czasami rozpinało i po krótkim wachlowaniu biegami w celu ruszenia znów zaskakiwało. Zaholowałem Alfę do warsztatu w celu weryfikacji drugiego dnia po odbiorze zouwazyłem ze pod samochodem zrobiła sie plama oleju czego wczeniej po uszkodzeniu nie było zaciekawiło mnie to wiec odpaliłem samochod, po odpaleniu na biegu jałowym słyszalny jest churgot jakis dochodzacy bodajrze ze skrzyni biegow po czym szybko zgasiłem silnik, (warsztat oczywiscie poniósł konsekwencje) wiec zostałem sam z tą naprawą.
Proszę o pomoc gdyż posiadm 5-biegową skrzynie z poprzedniej mojej GTV-ki tez 3.0 24V i czy moge założyć tą skrzynie bez zadnych przeszkód lub gdzie moge dostac skrzynie 6-biegową lub proszę o polecenie warsztatu który zajmie sie moim autem z fachową precyzja do tych samochodów oraz nie chorendalnymi kosztami... Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi