Witam
Panowie czy ktoś pochylił się nad tematem, od razu jakość dźwięku by się poprawiła?
tylko od czego zacząć i co może dać najlepsze efekty
np wygłuszenie drzwi? czy grodzi silnik-wnętrze
a może podłoga?
Witam
Panowie czy ktoś pochylił się nad tematem, od razu jakość dźwięku by się poprawiła?
tylko od czego zacząć i co może dać najlepsze efekty
np wygłuszenie drzwi? czy grodzi silnik-wnętrze
a może podłoga?
Witaj ja wygłuszałem moje poprzednie auto. Startowałem nim w zawodach car audio. Powiem tak jest to niekończąca się historia... Wygłuszenie drzwi to już dwa tematy- poszycie zewnętrzne i osobno tapicerka. Ważne też niezwykle jest jak zamocowany jest sam głosnik, czy na pierscieniu stalowym czy na msg a może na teflonowym. Sztywność zamocowania będzie miała duży wpływ na jakość i szybkość kickbasu. To temat na które napisano książki Nie wspominam już nawet o materiałach wygłuszeniowych pianki, maty bitumiczne i inne masy tłumiące. Wygłuszać można wszystko nawet sufit ale czy ma to sens mieć auto które robi koleiny na drodze...
A jakie masz audio? Wygłuszenie drzwi i zmiana głośników dałoby wymierne efekty.
Domyślam się jednak, że nigdy nie demontowałeś tapicerki drzwi w 159, a łatwe to nie jest...
Poza tym wygłuszenie dodatkowo obciąży i tak nie lekki już samochód...
Pozdrawiam.
- Rafał
Poleci ktoś jakieś maty do samodzielnego wygłuszenia drzwi?
BitMat.pl , polecam, dobiorą, pomogą w wyborze![]()
Dynamat jeśli masz dużo zbędnych pieniędzySTP dobry kompromis między jakością a ceną, są lekkie elastyczne i długo posłużą