Witam,
czy ktoś może mi podać rozmiar nasadki (76/14?) do odkrecenia plastikowej obudowy filtra oleju?
czy trzea kupić dedykowaną czy wystarczy nastawny klucz do filtrów?
Witam,
czy ktoś może mi podać rozmiar nasadki (76/14?) do odkrecenia plastikowej obudowy filtra oleju?
czy trzea kupić dedykowaną czy wystarczy nastawny klucz do filtrów?
jakim rozmiarem nasadki odkręcę obudowę filtra oleju w 159 1,9 16v 150KM , może jakas podpowiedz czym wykręcacie tą obudowę?
Nikt sam nigdy nie wymieniał oleju? Czym to wykręcić?
Witam
filtr to klucz 32 i 15Nm + dwie gumowe uszczelki
miska 13 i 10Nm + nowa podkladka
Ps: dodajesz cos do rozpuszczenia "nagarow" przed wymiana?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ostatnio edytowane przez FISHA159JTDM ; 15-09-2012 o 23:37
Ta plastikowa nakrętka pod którą jest filtr oleju ma wym. ok.75mm (mierzyłem suwmiarką, ale z uwagi na dostęp mogłem żle zmierzyć)miałem zestaw nakładek do różnych filtrów - 25szt i żadnej nie dopasowałem, dlatego chcę wiedzieć jaki rozmiar ma mieć nasadka, aby właściwą kupić lub wybrać z zestawu do którego mam dostęp. Uniwersalnym kluczem do filtrów boję się odkręcać, aby nie uszkodzić tej nakrętki.
Jeśli masz klucz pasowy nic nie uszkodzisz, a i łańcuchowym nie powinno nic się popsuć przy zachowaniu odpowiedniej ostrożności. Na początek spróbuj odkręcić filtr... ręką. Powodzenia.
AR 155 1.7 TS '95 & AR 156 SW 1.9 16v JTD '03
Olej w silniku już wymieniony ,Nakretke odkręciłem uniwersalnym kluczem, ale tym pasowym. Nasadka w moim silniku ma wym 76/16.