Witam.Mam problem z swiatlem biegu wstecznego.Zarowka jest sprawna ale po wrzuceniu biegu wsecznego nie swieci.Nie ma takze sygnalizacji przy zegarach o przepalonej zarowce.
Witam.Mam problem z swiatlem biegu wstecznego.Zarowka jest sprawna ale po wrzuceniu biegu wsecznego nie swieci.Nie ma takze sygnalizacji przy zegarach o przepalonej zarowce.
Może to wina wyłącznika, który jest chyba gdzieś w skrzyni biegów.
Wycieraczka się włącza (po włączeniu wycieraczek przednich, tylnia automatycznie powinna się załączyć, po wrzuceniu wstecznego). Jeśli nie, to włącznik w skrzyni do wymiany (albo cosik nie kontaktuje).
Włącznik jest dostępny pod pułeczką akumulatora (ewentualnie można wymienić zdejmując koło, i wyciągając osłony...).
a dochodzi masa?? może zaśniedziała końcówka??
---------- Post added at 21:07 ---------- Previous post was at 21:07 ----------
Napięcie sprawdzałeś??
Tak napiecie dochodzi.Koncowki wyczyscilem.Dzieki za odpowiedz.
---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:26 ----------
Dzieki za podpowiedz.Pozdrawiam![]()
U mnie tez napiecie dochodzilo a raz swiecilo raz nie, poruszaj zarowka w obudowie( przy zalaczonym wstecznym), czasem wydaje sie wszystko czyste a jednak problem jest ze stykami, jesli nie swieci to wypnij wtyczke i zmostkuj, jesli zaswieci to czujnik walniety a dostep od gory jest wystarczajacy, ino przyswiecic sobie trzeba. Ja kombinowale jak kon pod gore a dopiero pozniej poruszalem zarowka w obudowie i EUREKA... zonka przypisala wyjasnienie zjawiska sobie bo akuratnie weszla do garazu i stwierdzila iz to sprawa pozytywnych fluidow a wczesniej byla za daleko i z mysleniem ciezko u faceta bylo i co wy na to...! Normalnie mlotek do reki sam wskoczyl ale lakieru na alfie szkoda bylo bo zachlapalbym...no
U mnie było tak , że blaszka raz dotykała żarówkę raz nie .Zanim doszedłem co było nie tak ,to trochę minęło . Ludzie mieli niezły ubaw jak co chwilę wyciągałem lampę...