Witam potrzebuje blokady rozrządu do mojego autka 1.6 Ts 105 km. Ma może ktoś pożyczyć lub odsprzedać?
Witam potrzebuje blokady rozrządu do mojego autka 1.6 Ts 105 km. Ma może ktoś pożyczyć lub odsprzedać?
Pisz do użytkownika QBA on wypożycza blokady, sam u niego kiedyś brałem.
Tu liczy się styl, osiągi i liczne ciągnące się za autem spojrzenia przechodniów.. Praktyczny nudny samochód może mieć prawie każdy.. Alfe tylko wybrani
Niestety QBA nie ma do 105 konnej wersji![]()
- tak mam ale....
- po ustawieniu rozrzadu na blokadach dalej wałek ssący był przestawiony o 5 stopni.
- dopiero reczna korekta dała wynik końcowy poprawny.
- jak powiedział mechanik to nie wina blokad tylko błędnego procesu technologicznego ustawienia rozrządu.
- raczej to wina konstruktora rozrządu.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Czyli bazując na blokadach i tak jest jakieś delikatne przesunięcie? Z drugiej strony na pewno lepsze to niż złożony rozrząd tak jak mi ,,mechanik" zrobił tzn mam dużo kolorowych ciapek pod pokrywą![]()
- podczas ustawiania na blokadach rozjezdza się tylko wałek ssacy, podejrzewam że podczas dokręcania koła lub podczas napinania wstepnego paska rozrządu.
- mechanik korygował te ustwienia patrząć na popychacze hydrauliczne 4 cylindra.
- i zrobił to dobrze.
- mechanik zas twierdzi że klin jest zle umiejscowiony na kole lub ma za mały zakres korekcji.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm