Witam,
podpiąłem dziś komputer, gdyż raptownie ucieszyłem się wczoraj, że poradziłem sobie ze strzałami w kolektor i wydeszek, poprzez odpięcie aku na kilka godzin. Istotnie- po tym zabiegu auto znów chodziło ładnie na benzynie, nie strzelało ani nic. Na gazie zmian brak, bo chodził zawsze okej, choć może nieco żywszy był po tym ,,resecie". Niestety dziś rano znów auto kichało i prychało, strzelało i nierówno pracowało na rozruchu. Oczom mym ukazały się następujące błędy:
p100
p300
p304
p305
p1135
p1141
p1172
p1175
p1314
I tak: P100 to jak mniemam jest przepływka. Mogła mi wyskoczyć, bo jakiś czas temu ją odpinałem i usiłowałem bez niej zapalić auto ( palił się potem check przez 10km po powtórnym podpięciu i zgasł )
p300- Wypadające zapłony i z tego wychodzi tym samym jak rozumiem p304 i p305? Czyli na 4 i 5 cylindrze prawdopodobnie są do wymiany świece? Poprzedni właściciel wymienił świece pod kolektorem ssącym kilka tys km temu a te były zapomniane dla oszczędności... Śmigać po NGK jak rozumiem i jak nie pomoże to szukać przyczyny np. w cewkach? Wymieniłbym wtedy akurat te 3 na 3, 4 i 6 cylindrze.
Reszta błędów- nie mam pojęcia co to, choć szukam po internecie i znajduję niejednoznaczne odpowiedzi. P1314 nawet po skasowaniu w DN diagu i tak się ukazuje cały czas. Samochód ma LPG. Co robić i jak robić? Sondy nie winny być uwalone, choć wszystko się może zdarzyć. Auto ma już silnik cf3.
Proszę o pomoc, gdyż wybierał się będę na zakupy, by postawić samochód do pionu i cieszyć się nim non stop.