Witam,
Mam pytanie co trzeba zrobić aby do alfy 1.8ts włożyć 2.0ts? Co trzeba zmienić, a co może pozostać? Proszę o porady.
Witam,
Mam pytanie co trzeba zrobić aby do alfy 1.8ts włożyć 2.0ts? Co trzeba zmienić, a co może pozostać? Proszę o porady.
chyba się nie różnią niczym z 1.6 są różnice, z elektryką też pewnie nic nie trzeba grzebać, poszukaj bo ktoś już to chyba robił.
Właśnie o to chodzi, że szukałem i są dwie opinie, jedna jest taka, że wszystko pasuje plug&play, a druga że trzeba wymienić komputer i właśnie głównie ta sprawa mnie interesuje.
raczej nie ale głowy nie daje jeśli trzeba to taki sport 400-500zł bo musisz mieć zaraz stacyjkę ogólnie cały komplet ale taniej byś może znalazł na bazarze. Silnik powinien pracować na tym ecu od 1.8 ale tutaj chodzi raczej o to że mocy może nie wykrzesać pełnej i przydała by się hamownia do sprawdzenia. Poczekamy może ktoś kto to robił się odezwie.
na ecu z 1.8 pojedzie tylko pytanie, jaki sens ładować się w silnik najbardziej problematyczny z ts-ów?, 2 paski, zwiększone koszty wymiany rozrządu, pije ile mu dadzą, większa moc nieodczuwalna lub też niewiele. Padają jak "muchy", chyba zbyt wysilony. 1.8 to dobry kompromis między mocą, spalaniem i padaniem.
Kilku moich znajomych (posiadaczy 2.0 ts) już kilka miesięcy po zakupie robiło remont lub złomowało, chyba jeden prawie do 2 lat po zakupie dojechał....prawie
Wielki dzięki za porady. Zobaczymy co wyjdzie. Zastanawiałem się w razie jakby kiedyś mój 1.8ts odmówił posłuszeństwa![]()
Jeśli nie nie masz pewności czy podejdzie 2.0TS i czy ilość kucy bedzie faktycznie odczuwalna to myśle ze szkoda zachodu brać za coś ryzykownego i paliwożerngo. No i tak jak sam napisałeś bardziej awaryjne.![]()