Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Poprawa audio w 156 - co i jak z glosnikami i wygluszeniem?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006

Domyślnie Poprawa audio w 156 - co i jak z glosnikami i wygluszeniem?

Tematów jest mnóstwo, czytałem wiele z nich, ale mam kilka konkretnych pytań.
    Chcę poprawić audio, słyszałem jak gra 156 z wygłuszonymi drzwiami, na odseparowanym zestawie na przodzie i wooferach w tylnych drzwiach. Samo radiom jakiś wcale nie najlepszy pioneer.

U mnie ma to grać też na samym radiu, tutaj Sony Xplode. Pytania więc od samego początku.

-ile potrzebuję mat na drzwi przednie i tylnie? Nie chcę w to inwesować ogromnych pieniędzy, ale nie będę też używać taśmy dekarskiej. Maty stp albo coś w oodobnej cenie, patrząc po ofertach z allegro. wszelkie dynamaty odpadają, 20 za matę jest dla mnie nie do zaakceptowania. Widziałem maty stp o
    wymiarach 50x25cm, ile takich ootrzebuję na wewnętrzne i zewnętrzne wygłuszenie jednych drzwi?

-podczas wygłuszania zaklejam otwory technologiczne, ok. rozumiem o co chodzi, ale chyba chociażby dolne otwory wylewające wodę z drzwi przepycham, żeby było ujście?

-głośniki na przód - jakie? główny wyznacznik to cena/jakość. nie mam nic do seryjnych syczków, mogą zostać jak dla mnie, ale wolę kupic zestaw woofery, syczki i zwrotnice i potem testować. jakie? nie chcę na to wydać więcej niż 200-250 zl. wiem, że cudów nie będzie ale będzie lepiej niż na serii.i

-głośniki na tył - jakie? tutaj tylko woofery, na początku zostanie zapewnie seria ewentualnie odłączę całkiem. docelowo mają być. jakie głośniki i zwrotnice, najlepiej komplet.

- dystanse, czy koniecznie potrzebne? nie widzialem nigdzie dedykowane a rzeźbić nie lubię. co z tym fantem?

Będę wdzięczny za porady, chciałbym kupić maty i przynajmniej jedne drzwi na tydzień zrobić, w miarę wolnego czasu. potem głośniki i cieszyć się lepszym audio i ciszą w aucie :-)

Użytkownik Embrion Avatar adriano211
    Mieszka w
    Łańcut
    Auto
    Mito 1,3jdtm

Domyślnie

Czy coś w sprawie wygłuszenia już ruszyło czy dalej w punkcie wyjścia kolego DCFAN jesteś? też zastanawiam się nad czym takim...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar luniuu
    Mieszka w
    Strzelce Op.
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 1.8 TS

Domyślnie

Jeśli chodzi o maty, kupiłem ostatnio http://allegro.pl/sinuslive-alubutyl...418500507.html

Czytałem parę opinii, że są ok a cenowo też się opłaca. Ogólnie Sinuslive robi dobre produkty.

Na dniach będę wygłuszał drzwi w Gtv to będę mógł coś więcej powiedzieć....

Co do głośników, w tym przedziale Helixy lub Hertz'e, dystanse owszem potrzebne - dystans do blachy a do niego głośnik.

A i radio przydało by się inne bo xplod to lipa a najlepiej to jakiś wzmak....

Użytkownik Embrion Avatar adriano211
    Mieszka w
    Łańcut
    Auto
    Mito 1,3jdtm

Domyślnie

to jak będzie już po to możesz kolego podzielić się swoją pracą jak wyszła. ja jeszcze czytam i przymierzam się powoli... powodzenia w pracach