Ja też szukam i kilka rzeczy, na które zwracam uwagę:
- nie szukam auta od handlarza, przynajmniej wg mnie, najlepiej jeśli już chociaż chwilę jeździ po kraju (chociaż oczywiście warto sprawdzać ogłoszenia, jesli masz blisko)
(zgadzam się)
- jeśli sa ksenony, to czy są spryskiwacze
(zgadzam się)
- tapicerka - taka sama z przodu i z tyłu
(to byłoby dziwne, gdyby ktoś nie zwracał na to uwagi
)
- nr vin i wyposażenie wg niego
(a jeśli np. zmieniłem sobie wnętrze ze skór na welur, albo na odwrót, bo wolę ?
... albo dołożyłem skórzaną kierownicę, czy halogeny ?
)
- warto poprosić o zdjęcia komory silnika i szyb z bliska, czy są te same numery i te same lata prod
(nie zawsze są te same lata prod. - mogą być parami
)
- opony - stan i czy są zimowe i letnie
(załóżmy, że miałem nowe 17'tki z nowymi oponami... do sprzedaży założyłem jaaaaakieś tam kupione na Allegro 15'tki z 'cienkimi' oponami. Auto odpada ?
)
- jeśli samochód jest sprowadzony, a nie zarejestrowany, to pamiętaj, że koszt rejestracji to ok. 1500 pln, trzeba doliczyć do ceny
(zgadzam się)
- na jakim oleju samochód jeździ
(i tak Ci ktoś kit wciśnie jeśli tylko będzie chciał. Rachunek za olej nie każdy trzyma. Zresztą. Rachunek można mieć zawsze. Sam leję Mobila, a mógłbym zalać najtańszy oplowski jakiś... po zapachu czy smaku nikt nie będzie próbował poznać
)
- jeśli właściciel jeździ samochodem po kraju, co ile wymienia olej
(tu też Ci prawdy nikt nie powie. Ja np. w swoich co jakieś 8tys. Ale mógłbym wymieniać co 20tys.km i i tak nikt tego nie stwierdzi na miejscu)
- ja zwracam uwagę na nr tel. Jeśli jest prosty, tzn. żeby go dostać trzeba było zapłacić, jest większa szansa, że sprzedający ma więcej $$ i nie szczędził na samochód
( ja mam: 691 - OSIEM OSIEM - DWA OSIEM - TRZY TRZY -> numer łatwy. A studentem jestem i jakoś sobie radzę, Alfa to moje hobby, więc wszystko staram się robić na czas, ale bogaczem nie jestem
)