Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Dwa pytania od nowicjusza | Start&Stop + Blue&Me

SanczO
    Gość

Domyślnie Dwa pytania od nowicjusza | Start&Stop + Blue&Me

Czolem,

Kupilem niedawno uzywana (2010) Giuliette 2.0 JTDM 170KM.
    Przeszedlem przez instrukcje jednak nie znalazlem wyjasnienia dla swoich dwoch watpliwosci - byc moze ktos z Was bedzie w stanie pomoc:

1. START & STOP:
    Przejechalem samochodem od ostatniego piatku ok 600km i bez wzgledu na tryb poruszania sie (miejski/podroz) nie aktywowal mi sie system Start&Stop - komwyswietla komunikat Start&Stop NOT AVAILABLE.
    Poczatkowo zrzucalem to na karb pracujacej klimatyzacji w trybie auto (czy to moze byc powod???) jednak samochod mial szanse odpowiednio sie wychlodzic mimo upalow i wydaje mi sie ze nie powinno byc innych przeciwwskazan do dzialanai systemu.
    Czy spotkaliscie sie z podobnym przypadkiem? Jakie byly przyczyny?

2. BLUE&ME
    Dokonalem aktualizacji systemu do poziomu 5.6 dostepnego na stronie.
    Mimo to po podlaczeniu applowskim kablem iPada czy iPhone system nie wykrywa urzadzen nie laduje ich i nie umozliwia oddtwarzania zawartosci.
    Sztuka ta udala sie ze zwyklym pendrivem 2gb ale nie wyswietla nazw utworow i dziala ze sporym opoznieniem jesli chodzi o reakcje na przelaczanie etc.

Bede zobowiazany za pomoc w obu przypadkach.

Pzdr
    SanczO

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

ad 1. to chyba coś nie tak z akumulatorem - jest w pełni naładowany?
    ad 2. na stronie jest już B&M 6.0
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Ogier
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

ad 1.
    Nie miałem tak ani razu, gdy s&s uzna, że nie może wyłączyć bo ma swoje "widzimisie" to po prostu tego nie robi. Poszukaj w instrukcji warunków jakie muszą być spełnione dla s&s, lub kieruj się do serwisu, niech naprawiają/tłumaczą.

ad 2.
    Może upgrade do 6.0 ? u mnie bez żadnych aktualizacji (model 2012), chodzi dobrze i bezproblemowo, jest minimalny lag przy nawiązaniu połączenia via blue&me, ale dla mnie akceptowalny.

Pozdrawiam

adadzio
    Gość

Domyślnie

Wy macie benziny, kolega ma diesla (lub jak inni określają klekota) wiec nie można tego porównywać. Ja mam podobne działanie jak kolega. Komputer, który steruje S&S widocznie ma powody, żeby nie załączać tego systemu. Jakkolwiek mi mimo wszystko załącza sie S&S, po przejechaniu (po dłuższej przerwie garażowania). Wizyta w serwisie byłaby wskazana, choćby do sprawdzenia aku i samego S&S.

odnośnie punktu 2. Pliki mp3 muszą mieć wpisane nazwy do tagów (nie wystarczy, że plik ma nazwę Twojego ulubionego wykonawcy). gdzies wcześniej ten temst był poruszany. Poszperaj na forum!. Mi nie opóźnia odtwarzania. B&M II generacji.
    Ostatnio edytowane przez adadzio ; 25-06-2012 o 20:49

SanczO
    Gość

Domyślnie

Ad1. Ok serkne na akumulator.
    ad2. Pobieralem aktualizacje z oficjalnej strony blue and me wiec domyslam sie ze to versja 6.0 jednak chyba ze powinienem pobrac z innego miejsca?

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SanczO Zobacz post
    Ad1. Ok serkne na akumulator.
    ad2. Pobieralem aktualizacje z oficjalnej strony blue and me wiec domyslam sie ze to versja 6.0 jednak chyba ze powinienem pobrac z innego miejsca?
    SanczO,
    zerknij tu: http://www.forum.alfaholicy.org/mito...sji_5_6_a.html
    zobacz na mój screen, jaki otrzymasz po wykonaniu operacji jakie musisz wykonać. Czyli: najpierw sprawdzenie wersji - wizyta w aucie- i pobranie pliku z Giulietty, następnie spowrotem do kompa, załadowanie (upload) pliku, który G. nagrała na pendrive -> Twoim oczom ukaże się ów screen, gdzie bedzie widać, jaki nr update jest dla Twojego auta (i nie musisz sie domyślać, że to bedzie v. 6.0) pozdro

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał SanczO Zobacz post
    2. BLUE&ME
    Dokonalem aktualizacji systemu do poziomu 5.6 dostepnego na stronie.
    Mimo to po podlaczeniu applowskim kablem iPada czy iPhone system nie wykrywa urzadzen nie laduje ich i nie umozliwia oddtwarzania zawartosci.
    Sztuka ta udala sie ze zwyklym pendrivem 2gb ale nie wyswietla nazw utworow i dziala ze sporym opoznieniem jesli chodzi o reakcje na przelaczanie etc.

Bede zobowiazany za pomoc w obu przypadkach.

Pzdr
    SanczO
    Nie trzeba nic podłączać applowskim kablem. Muzyka działa normalnie na iOS 5. Dzwięk z nawigacji też działa. Korzystam z iAM i sama przycisza muzykę na komunikaty dźwiękowe. Mam iPhona 4 i iPada 3 bez jailbrake.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Wydaje mi się, że po raz pierwszy zaczął działać czytnik SMSów dla E52 po aktualizacji...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.4TB Distinctive/Sport/Premium/Dach

Domyślnie

Stare wersje Blue@Me wymagały Ipod adaptera, tutaj masz jak wygląda i ile kosztuje http://www.autoservis.com.pl/categor...nto-grande-evo
    Natomiast jeżeli to nowa Alfa to jak najbardziej powinna mieć już obsługę iPoda bez tego pośredniaka. Zachowanie S&S nie jest normalne.

Zacząłbym jednak od resetu kompa, zdejmij z akumulatora te małą klemę i założ po minucie. Pomaga w większości przypadków. Jeżeli komputer będzie Ci meldował błedy ukłądu kierowniczego obróć kierownicą w jedną i drugą stronę az do ogranicznika - to normalna kalibracja po odłaczeniu akumulatora, opisana jest w instrukcji. Mnie na sofcie 6.0 zgubił raz iPoda aż do tego stopnia, że nie pomogło zdjęcie klemy a odnalazł go dopiero .... na drugi dzien rano beż żadnych dodatkowych zaklęć.

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał barnio Zobacz post
    Mnie na sofcie 6.0 zgubił raz iPoda aż do tego stopnia, że nie pomogło zdjęcie klemy a odnalazł go dopiero .... na drugi dzien rano beż żadnych dodatkowych zaklęć.
    To się czasem zdarza i nie trzeba nic zdejmować - po prostu soft się wiesza U mnie wystarczy wtedy restart iRZeczy lub ponowne uruchomienie auta bez innych kombinacji