Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: [156] jak wyjąć tą okrągłą kratke od nawiewu

jesse_w
    Gość

Domyślnie [156] jak wyjąć tą okrągłą kratke od nawiewu

Witam!
    1. Jak wyjąc tą okrągłą tube nawiewu od strony kierowcy?? Chciałbym ja wymienić na inna bo mi sie w środku ułamała i teraz każda klapka zamyka sie osobno i mnie to strasznie denerwuje.

2. jak auto troszke przejedzie to poźniej przy bardzo małych prędkościach "osiedlowych"
    co któryś obrót jakby koła coś zapiszczy dość głosno. Wyczaiłem że jest to chyba z tyłu bo jak zaciągne ręczny na jeden ząbek to przestaje. Czy to oznacza że mam tarcze / klocki do wymiany?? a może to coś sie da naprawić. Bo klocki mam grube a na tarczach jest minimalny rancik

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie Re: jak wyjąć tą okrągłą kratke od nawiewu

Cytat Napisał jesse_w
    Witam!
    1. Jak wyjąc tą okrągłą tube nawiewu od strony kierowcy?? Chciałbym ja wymienić na inna bo mi sie w środku ułamała i teraz każda klapka zamyka sie osobno i mnie to strasznie denerwuje.

2. jak auto troszke przejedzie to poźniej przy bardzo małych prędkościach "osiedlowych"
    co któryś obrót jakby koła coś zapiszczy dość głosno. Wyczaiłem że jest to chyba z tyłu bo jak zaciągne ręczny na jeden ząbek to przestaje. Czy to oznacza że mam tarcze / klocki do wymiany?? a może to coś sie da naprawić. Bo klocki mam grube a na tarczach jest minimalny rancik
    Witam.
    Kratkę po prostu wyciąga się używając siły (odpowiedniej oczywiście), natomiast z tyły powinno ustąpić po zdjęciu i oczyszczeniu klocków, ponieważ prawdopodobnie któryś blokuje.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

lysy76
    Gość

Domyślnie

Odświeże temat mi tez się urwała jedna z klapek. Próbowałem dzis wyciągnąć ale nie wyszło. Jak ją wyciągnąć w środku jest jeszcze podpięta pod zaslępke która zamyka się wraz z klapkami. Czy ją też trzeba odłączyć żeby wyjąć klapki.