Witam alfaholików mam pytanie czy 1,9 i 2,2 JTS są tak samo jak 3,2 JTS pomysłem GM Holden
i wyprodukowane w Australii a następnie zmodyfikowany przez Fiat'a? oraz co w Alfie 159 wpływa na jej uroczą wagę?
Z góry dzięki.
Witam alfaholików mam pytanie czy 1,9 i 2,2 JTS są tak samo jak 3,2 JTS pomysłem GM Holden
i wyprodukowane w Australii a następnie zmodyfikowany przez Fiat'a? oraz co w Alfie 159 wpływa na jej uroczą wagę?
Z góry dzięki.
Proponuję poczytać na forum odnośnie 159. Jej waga po 2009 zmalała średnio 50-80 kg w zależności od modelu. JTS to jednostki GM z wtryskiem bezpośrednim i nie ma się co nad nimi zbyt wiele rozwodzić. Waga 159 w porównaniu do jej gabarytów i poziomu bezpieczeństwa wcale nie odbiega od normy a po FL jest trochę lepiej bo dużo zaoszczędzono na wadze w przedniej części auta czyli teoretycznie bardzo dobre prowadzenie jeszcze się polepszyło.
Witam Moderatora.
Poniekąd coś tam czytałem na forach (i nie tylko Naszym Aflaholikowskim) odnośnie 159 pisali o silnikach 2,4 turbo diesel Q4 V6 chociażby tutaj www.alfaowner.com/Forum/alfa-159-brera-and-946-spider/242148-alfa-159-curb-weights.html tyle,
że nic innego o JTS i co tak w szczególności wpływa na ciężar? Blok? Sam silnik? Ja nie mam pojęcia stąd też moje pytanie.