Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Kompletowanie przewodów klimatyzacji do 1.9 Jtd 8v

MaYdaY
    Gość

Domyślnie Kompletowanie przewodów klimatyzacji do 1.9 Jtd 8v

Witam!
    Ze względu na tropikalny klimat postanowiłem "uruchomić" klimatyzację. Problem polega na tym, że kupiłem autko które posiadało tylko skraplacz(chłodnicę), dwa przewody, które przykręcone są do nagrzewnicy(jeśli nie mam racji proszę poprawić) oraz te dwa, które wychodzą od sprężarki(jeden miał urwaną końcówkę, a spawanie przy elastycznym przewodzie nie wchodzi w grę przez wysoką temperaturę). Poniżej zamieszczam zdjęcia moich rureczek.

A teraz mam pytanka: Podejrzewam, że będę musiał dokupić osuszacz wraz z przewodami. Czy takowy będzie dobry?

Samochodzik jest z 2001r., klima jednostrefowa automatyczna. Może ktoś z forumowiczów zrobi fotki jak to u niego wygląda i co do czego jest przykręcone. Od przeglądania allegro już mnie głowa boli bo jest tyle rodzajów... Z góry dziękuje.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

nr vin
    eper
    i będziesz widział rysunki

MaYdaY
    Gość

Domyślnie

Niestety zrobiłem tak i za nic w świcie nie podchodzą. Proszę bardzo:

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

porządny warsztat zajmujący sie klimatyzacjami dorobi ci brakujące elementy na wymiar albo zdobedzie uzywki. warto sie z tym samemu mordowac?

MaYdaY
    Gość

Domyślnie

Myślę, że warto. Wszystko w tym aucie robię sam bo człowiek chce się kształcić w różnych dziedzinach. A jak już będzie zrobione to jaka satysfakcja... sklep zarobi itp.
    Autko kupiłem za śmieszne pieniądze bo był uszkodzony silnik i niesprawna klima. Poza tym nie stać mnie na profesjonalne warsztaty(nawet takich nie znam).

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar sothis
    Mieszka w
    Pawłowice/Jastrzębie Zdr
    Auto
    była 156 1,9 JTD, teraz 159 2.0 JTDm 170KM '09r

Domyślnie

kolego gdybyś potrzebował zawór rozprężny to mam taki nowy, kupiłem do 156 1.9 jtd 8V ale naprawa skończyła sie na wymianie osuszacza i zawór mi leży także oddam go w promocyjnej cenie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

no skoro robisz sam to pamietaj ze przewody gumowe i alumiiniowe mozesz dorobic w razie jak bedzie klopoc je kupic. czasem dorobiebie bywa nawet tansze od uzywki

Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Cytat Napisał slider2002 Zobacz post
    porządny warsztat zajmujący sie klimatyzacjami dorobi ci brakujące elementy na wymiar albo zdobedzie uzywki. warto sie z tym samemu mordowac?

Wierz mi, że warto!!

Do autora:

Brakujące elementy dostaniesz spokojnie na alledrogo lub tutaj z rozbitych wozów od chłopaków z forum.

Twoja instalacja klimatyzacji biegnie po stronie zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego i takich Alf szukaj a wszystkie części zdobędziesz bez problemów.
    Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 08-07-2012 o 19:58

MaYdaY
    Gość

Domyślnie

Dlatego właśnie prosiłem o zdjęcie użytkowników co posiadają takie przewody. Zdecydowanie przyśpieszy rozwiązanie problemu.

- - - Updated - - -

Kolego slider2002 czy masz możliwość cpyknięcia kilku fotek pod maseczką? Ciekaw jestem jakie Ty posiadasz przewody od klimy(idą przy zbiorniczku wyrównawczym czy gdzieś przy skrzyni biegów?) oraz tych wychodzących od sprężarki.