takie 'coś' kosztuje ponad 350zł w ASO i jest to całość od filtra do przepustnicy :/
może w używce ktoś będzie miał ten elastyczny element, który masz dziurawy, albo trafi się cały dolot
verdebiancorosso
nie pamiętam czy "lukaszb" jest też na tym forum jak nie to na alfaclubie do niego napisz.. on zrobił do siebie taką z kwasówki za napewno mniejszy koszt niż 350 zł.. o ile pamiętam chciał sprzedać.. a nawet jeśli nie to może załatwić zapewne drugą bo ma tam spawaczy którzy to zrobili w okolicy..
tez czgos takiego szukam od 1,5 roku. Póki co zaklejam taśmą którą zmieniam co kilkamiesecy i jakoś się jeździOstatni ktoś mnie ubiegł na allegro, ale wiem że czasami się pojawia za ok 100 zl...
Napisz do "lukaszb" on wyspawal u siebie taka jak na foto na dole tego tematu.. calosc z kwasowki.. i masz na zawsze spokoj.. wyjdzie napewno taniej jak nowa w ASO
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=37405&start=15
Całość?? Chyba nie, przynajmniej tak się wydaje. W tym tygodniu wpadnę do serwisu fiata i popytam po ile chodzi. Izolacja nie spełniała zadania i zmieniłem to na srebrną, wzmacnianą taśmę samoprzylepną (nawet ciekawie to wygląda). Spalanie spadło o 20!!! % Okazuje się, że moja Gtv'ka wcale tak dużo nie pali
Jeśli oryginał będzie kosztował pow. 300 zł, odezwę się do lukaszb.
Kiedyś z nim pisałem na ten temat i koszt takiego dolotu to ok.250zł, byłem i jestem zainteresowany. Może jak Łukasz zobaczy, że jest kilku chętnych to ruszy temat![]()
verdebiancorosso
Cena tego cuda w ASO Fiata - 334,52. Co prawda nie widziałem na własne oczy, ale według epera jest tak jak pisze kudlaty_bytom, to jest całość, od przepływki do przepustnicy. Trochę to dziwne, bo w zasadzie jedyna rzecz, która ma szanse się tam zniszczyć to ta guma z harmonijką - a w zasadzie sama harmonijka. Szkoda, że tego od razu nie sprzedają z przepływką, puszką filtra, przepustnicą i kolektorem ssącym![]()
Ja pytałem w ASO i stwierdzili, że już nie dadzą rady zamówić nawet... Jako, że poprzedni właściciel zrobił małą "rzeźbę" ze stożkiem.
Poprawiłem dolot na gumie ze 156 2.0 TS... poprowadzona jest bliżej silnika.
Oczywiście jest to doraźne rozwiązanie, docelowo też myślę o kwasówce, choć ta guma ze 156 pasuje super...
Oto jak teraz wygląda:
jasna taśma wzmacnia osłabione miejsca przez zbyt mocno ściśnięte opaski metalowe.
![]()