Witam.
Jestem szcześliwym posiadaczem alfy 159 - to naprawdę dobry samochód. Jednak od jakiegoś czasu mam problemy z trzymaniem się samochodu na drodze. Konkretnie samochód pływa na najmniejszych nawet dołkach, jazda jest niestabilna, kiedyś trzymała się drogi jak przyczepiona. Wobec tego pojechałem do mechaników, powiedzieli, że trzeba wymienić dwa dolne wahacze bo są luzy, przy okazji okazało się że jeden tylni wahacz i zwrotnica jest wręcz wygjęty. Po wymianie tylniego wahacza jest już dużo lepiej, ale dolne niewiele przyniosły, trochę auto jest stabilniejsze, ale tylko trochę. Nie wiem wobec tego co robić dalej, samochod dziwnie się zachowuje, nie mam niestety tej radości z jazdy co kiedyś, do tego serwisu za bardzo nie chce jechać jak sami wymieniają na strzała. Stąd moja prośba do szanownych forumowiczow, może miał podobne problemy, może coś poradzi, a przede wszystkim chciałbym namiary na jakiegoś speca od zawieszenia, ustawianie kół itd. ja jestem z Mielca na Podkarpaciu, może znacie jakieś namiary.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie