Witam Wszystkich!
Koledzy,co to za przycisk z przodu od kierowcy,na dole,przy lewym słupku,bo dzisiaj go nacisnąłem i nie wiem,czy coś nie zepsułem???
Witam Wszystkich!
Koledzy,co to za przycisk z przodu od kierowcy,na dole,przy lewym słupku,bo dzisiaj go nacisnąłem i nie wiem,czy coś nie zepsułem???
Czujnik uderzeniowy, bo on jest na dole po lewej stronie
instrukcja - strona 125.
Wyłącznik bezwładnosciowy blokujący dopływ paliwa do silnika.
Jest wyłącznikiem bezpieczeństwa, który włącza się automatycznie w przypadku zderzenia samochodu blokując zasilanie silnika paliwem.
Włączenie włącznika bezwładnościowego sygnalizowane jest na wyświetlaczu zestawu wskaźników.
Ps. Czyli normalnie wciskanie tego guzika nic nie daje.
Jeśli natomiast uderzyłbyś w coś, to się wyciśnie, przez co zabezpieczy ewentualny wyciek paliwa. Jeśli stwierdzisz, że nic takiego się nie stało, i można samochód odpalić - wtedy wciskasz guzik, i paliwo zostaje odblokowane (na zablokowanym nie odpalisz silnika).
jeśli chodzi ci ten co jest po lewej przy progu plastikowym, a właściwie schowany wewnątrz.. to z tego co czytałem instrukcje ale to było dawno to przycisk odcięcia paliwa w razie wypadku chyba.. jak się go nacisnie to na komputerze pokładowym wyskoczy komunikat że jest włączony ten przycisk..
Dziękuję bardzo kolegom![]()