Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: Porada Audi A4

Marcin Szł-y
    Gość

Domyślnie Porada Audi A4

Witam co sądzicie o tym samochodzie sczegolnie proszę o pomoc kolegów z leszna może ktoś się spotkał z tym samochodem. Pozdrawiam
    http://moto.allegro.pl/zamiana-audi-...498787821.html

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

HAŃBA! HAŃBA! wyjazd z tym poniemieckim bunkrem z tego ekskluzywnego pokoju! HAŃBA QRWA
    [C

bilard
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin Szł-y Zobacz post
    Witam co sądzicie o tym samochodzie sczegolnie proszę o pomoc kolegów z leszna może ktoś się spotkał z tym samochodem. Pozdrawiam
    http://moto.allegro.pl/zamiana-audi-...498787821.html
    Rozumiem ze koledze sie fora z lekka pomyliły

Marcin Szł-y
    Gość

Domyślnie

Nie ja poprostu pytam czy ktoś z leszna spotkał się z tym samochodem znajomy chciał kupić ja mu serdecznie odmawiam kupna tego samochodu, bo coś podejrzanie mało chciał za samochód. No i tym bardziej o co chodzi z tym uszcelnieniem silnika?????? Bo jestem zupełnie zielony. Panowie nie denerwujcie się :-)
    Aha a tak poza tym który silnik lepszy w alfie 156 sportwagon 1.9 czy 2.4?????

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    alfa romeo 166 2.5 v6 2004. 159 2.4 jtd sw 2006

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin Szł-y Zobacz post
    Nie ja poprostu pytam czy ktoś z leszna spotkał się z tym samochodem znajomy chciał kupić ja mu serdecznie odmawiam kupna tego samochodu, bo coś podejrzanie mało chciał za samochód. No i tym bardziej o co chodzi z tym uszcelnieniem silnika?????? Bo jestem zupełnie zielony. Panowie nie denerwujcie się :-)
    Aha a tak poza tym który silnik lepszy w alfie 156 sportwagon 1.9 czy 2.4?????
    co do silnika diesla to powiem , że doświadczenie mojego kolegi podpowiada 1.9 8v - silnik jest pancerny i tani w eksploatacji i wymianach - olej ,paski ;ale jest jeden problem - to dość ciężki silnik- i większość masy samochodu przypada na przednią oś co wiązało się z częstymi wymianami górnych wahaczy.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    MMz
    Auto
    159 1.9 JTDm | EX 166 2.4 JTD

Domyślnie

Zrobił auto, powymieniał i je oddaje? Uszczelnienie, mogą być to uszczelniacze wału, misy, pokrywy klawiatur etc. Ten silnik musi mieć dobry olej, w innym wypadku pada hydraulika i jest problem z wałkami.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał mikell0 Zobacz post
    ale jest jeden problem - to dość ciężki silnik- i większość masy samochodu przypada na przednią oś co wiązało się z częstymi wymianami górnych wahaczy.
    Myślałeś chyba o 2.4jtd a nie o 1.9 w sensie ciężkosci?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    alfa romeo 166 2.5 v6 2004. 159 2.4 jtd sw 2006

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Myślałeś chyba o 2.4jtd a nie o 1.9 w sensie ciężkosci?
    nie , chodziło mi o to ,że silnik diesla jest dużo cięższy od benzyniaka i przez to wahacze w dieslu są narażone na dużo większe obciążenia, ale na pewno silnik 2.4 jest cięższy od 1.9 . proporcje masy przód/tył w dieslu jest ponad 70/30

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Znów nie przesadzaj z tą masą 1.9jtd, bo jakoś nie zawuażyłem przedwczesnego zużycia wachaczy w stosunku do TS, którego równiez mam. Tak wiec raczej trzymajmy sie faktów. Z ciekawosci wiesz ile waży 2.5v6?

Misiek213
    Gość

Domyślnie

Sprzedający z uszczelnieniem silnika miał zapewne na myśli moto doktora którego zalał po to aby potencjalny kupujący mógł dojechac do domu bez dolewania oleju

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia