Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: [147] pomysłów na CAR AUDIO..

Vodzu
    Gość

Domyślnie [147] pomysłów na CAR AUDIO..

Witam,piszę ten temat z nadzieją żę wypowie się tu masa ZNAWCÓW car audio,zakładałem już tematy dotyczące gwintowanych zawieszeń dolotów chipów itd itp..Do tej pory skutecznie odwodzony od tematu wpadłem na pomysł aby zrobić coś ze swoim"Graniem".A więc pomysł to:
    1.Skrzynia Aktywna (z wbudowanym wzmacniaczem) JBL...koszt 899zł
    2.Skrzynia + Wzmacniacz,ten pomysł podoba mi sie znacznie mniej poniewaz wole unikac kombinacji z kablami.

Nie wiem może ktos z was pomoże mi lub podsunie inny pomysł,pieniadze jakie chce wsadzic w ten temat to okolo 900-1000zl

Oczekiwania nie są spore nie wymagam dudnienia i ciezkiego bassu ktory bedą słyszeć ludzie w promieniu kilometra..nie jestem zwolennikiem takich rozwiązan w mojej alfie aktualnie mam Oryginalne Radio Alfy na CD + seryjne głośniki.

PS. nie odsyłajcie mnie do innych postów tylko udzielcie mi odpowiedzi,poniewaz gdybym znalazł podpowiedz na moje pytanie to nie zakładał bym tego tematu.. Dziekuje z góry i pozdrawiam Alfaholicy)

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Zacznij od wymiany radia. Bez tego IMHO pakowanie pieniędzy w car audio bez sensu.

Vodzu
    Gość

Domyślnie

no okej dobra to co polecasz na początek,bierz pod uwage ze na cały progress chce wydac ok 1000zl

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Vodzu Zobacz post
    Oczekiwania nie są spore nie wymagam dudnienia i ciezkiego bassu ktory bedą słyszeć ludzie w promieniu kilometra..nie jestem zwolennikiem takich rozwiązan
    Wszystko zależy właśnie na oczekiwaniach... Skoro nie masz wielkich, to pojedź do jakiegoś salonu Car Audio i niech Ci tam podmienią radio na chwile byś usłyszał co potrafią wydobyć fabryczne głośniki. Może się okaże że sama wymiana radia wystarczy. A na jakie? to już zależy od tego jak bardzo jesteś estetą i przeciwnikiem rozwiązań innych niż fabryczne.
    Ponadto jeśli nie chcesz rezygnować ze sterowania z kierownicy to niezbędny będzie adapter za cenę ok 200zł.

Fabryczny blaupunkt jest naprawdę słaby. O wiele lepiej gra Travelpilot w 156 czy connect nav w 147 a wciąż są to fabryczne radia.

Vodzu
    Gość

Domyślnie

Tzn niemam sterowania w Radiu i mam oryginalne radio Jakie to jest to niewiem zwykle radio srebrne seryjne z 147

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Jakie to jest to niewiem zwykle radio srebrne seryjne z 147
    Czyli blaupunkt.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Tzn niemam sterowania w Radiu i mam oryginalne radio Jakie to jest to niewiem zwykle radio srebrne seryjne z 147

To właśnie nieszczęsny blaupunkt !!!!! ale ja na razie zostawiłem orginał do bagażnika wleciała skrzynia JBL 1000w (około 400zł) niestety pasywna więc bez wzmaka się nie obyło (wzacniacz kupisz juz za 200-300zł) wymieniłem głośniki w drzwiach na pioneer (250zł) i jakos na razie to gra ,basu aż za dużo ale podłączyłem tez radio Pioneer i grało o wiele lepiej ale ta tandetna ramka z all.... tak mi wadzi w oczy że na razie wpadł spowrotem orginał

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar luniuu
    Mieszka w
    Strzelce Op.
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 1.8 TS

Domyślnie

Radio - 250
    Głośniki przód - 250
    Wzmacniacz - 250
    Wygłuszenie + okablowanie -250

= 1000

Wzmak 4-kanałowy, także jak później dozbierasz troche kasy to dokupisz skrzynie do bagażnika.

aaa i skrzynia aktywna czy wzmak + szkynia wiele różnicy w kablach nie robi, to i to trzeba zasilić i "spiąć" z radiem...
    Alfa Romeo Gtv 98' 1.8 TS & Italjet Dragster 02' 180ccm 2t - ITALIA POWER

Użytkownik Embrion Avatar kbzp
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    147 1.6TS @120KM '03

Domyślnie

Jeśli mogę coś wtrącić, to słyszałem opinie, że jak się zamiast fabrycznego radia wsadzi adapter+radio, to bezużyteczny staje się uchwyt na kubek (adapter z nowym radiem trochę wystaje)...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Woda83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 V6

Domyślnie

Cytat Napisał kbzp Zobacz post
    Jeśli mogę coś wtrącić, to słyszałem opinie, że jak się zamiast fabrycznego radia wsadzi adapter+radio, to bezużyteczny staje się uchwyt na kubek (adapter z nowym radiem trochę wystaje)...

Ja mam u siebie dołożone radio + adapter i szufladki (w tym uchwyt na kubek) mi się otwierają, więc nie do końca jest tak jak piszesz.
    Problemem są te kijowe ramki z alledrogo. U mnie trzeba było ją trochą podpiłować pilnikiem, żeby w miare pasowała i nie odstawała.