Szanowni Alfaholicy czy ktoś może wie gdzie można dostać nowe rurki od klimy po za orginałami. A jeżeli ktoś kupował oryginał to ile zapłacił. Wczoraj dowiedziałem sie u mechanika , że nowych zamienników nie znajdę . Czy możecie to potwierdzić ?
Szanowni Alfaholicy czy ktoś może wie gdzie można dostać nowe rurki od klimy po za orginałami. A jeżeli ktoś kupował oryginał to ile zapłacił. Wczoraj dowiedziałem sie u mechanika , że nowych zamienników nie znajdę . Czy możecie to potwierdzić ?
Niestety to jest prawda. Ostatnio sam musiałem kupić do swojej 156 jeden z przewodów i tylko oryginały są dostępne. Kosztował mnie 208 zł.
208 zł to jeszcze nie majątek , oby ta co ja mam kupić kosztowała podobnie. Bo sa na allegro uzywane po około 100 zł wieć jak bym miał dać 200 z nówke to wiadomo, ze wchodzę w tremat
A możesz mi powiedzieć gdzie Ty kupowałeś tą rurk , czy to był sklep z częściami do różnych aut czy w serwisie AR?
Ja kupowałem w sklepie w Warszawie, ale to tylko na zamówienie.
W serwisie pewnie sobie więcej krzyczą, ale możesz sprawdzić.
A którą Rurkę potrzebujesz?
Ja musiałem dokupić ten z zaworkiem.
Na końcach są rurki a miedzy nimi wąż gumowy.
Przepuszcał na jednym ze złącz (rurka-wąż) ;|/
Temat mi bardzo bliski..niestety. Poszedł mi przewód od klimatyzacji gdzie nikt się tego nie chciał za bardzo podjąć. "Przewód Giętki" bo tak to się fachowo nazywało 323zł (ASO + tydzień czekania aż go sprowadzą)