Witam!!!
Jakie mieliście objawy zacierających się wtrysków? Czy z dnia na dzień padają czy sukcesywnie widać objawy? i czy na zimnym silniku nie pali prawidłowo ....?
Witam!!!
Jakie mieliście objawy zacierających się wtrysków? Czy z dnia na dzień padają czy sukcesywnie widać objawy? i czy na zimnym silniku nie pali prawidłowo ....?
Różnie to jest w praktyce ale często początki są takie, że auto po odpaleniu na zimnym kuleje. najlepiej podpiąć kompa i sprzawdzić korekty temat wałkowany na forum kilkakrotnie wystarczy poszukać
Pozdrawiam
Czy ktoś mógłby podsunąć kilka tematów z tym związane...??
a co się Tobie dzieje?
Miesiąc temu wymieniłem jeden wtrysk bo całkowicie padł. Tydzień temu bella nie miała chęci odpalić lecz odpaliła, przejechałem ze 30km zgasiłem auto i już nie odpaliło. Po wymianie wtrysku zrobiłem z ciekawości test przelewowy okazało się 1 i 2 wtrysk po ( 45mg/ml ) w przeciwieństwie do 3 i 4 (53mg/ml) paliwa znalazło sie w strzykawce. Po podpięciu pod kompa brak błędów. Pompa podaje paliwo, ciśnienie na pompie jest prawidłowe. Spalanie auta nie wzrosło od wymiany wtrytskiwaczy do dnia awari alfy.
Ostatnio edytowane przez zabek.156 ; 09-08-2012 o 22:53
Jedem wtrysk by nie gasił belli. Jakie masz cisnienie paliwa przy rozruchu i na ile otwiera sie regulator cisnienia paliwa.
Dokładnie u mnie stawiali na wtryski a okazało sie zupełnie co innego.
Mozesz zrobic loga - cisnienia paliwa przy rozruchu?????
Ja jestem po wymianie wtrysków (dokładnie końcówek podkładek centrujących itp). Zanim postanowiłem to zrobić miałem objawy wskazujące na spalanie stukowe (cykliczne stukanie drażniące ucho) na youtubie jest sporo filmów z takim objawem. Mój silnik zaczął pracować bardzo podobnie jak na tym filmie http://www.youtube.com/watch?v=bljtsN-1VW0
Dodam, że na teście przelewowym wszystkie wtryski podały prawie identyczną ilość paliwa. Silnikiem nie szarpało, ani nie trzęsło, a mimo to było słychać w tle "klekot bociana".
Samochód odpalał prawie normalnie (prawie tzn nie od pierwszego kopa tylko musiał zakręcić 4-5 razy).
Powodem uszkodzenia wtrysków jak się później okazało było paliwo (woda i bakterie beztlenowe w filtrze paliwa oraz baku)
Teraz mruczy jak V-ka.
Ostatnio edytowane przez firstone ; 10-08-2012 o 07:26
Okazało się że to padnięty wtryskiwacz.
Znacie jakiś tani serwis który regeneruje wtryski okolice Warszawy, Wołowin.